MSB-EGM-Jandarma Alımına Başvuracaklar-KPSS 2020 Lisans ve Ön Lisans Başvuru-Sınav Tarihi Tahmini

EGM-MSB ve Jandarma bünyesine her yıl on binlerce polis, asker, jandarma alımı yapılıyor. KPSS puanı ile yapılan bu alımlar için 2020 yılında sınav yapılacak. Peki 2020 KPSS ne zaman? İşte son bilgiler ve detaylar.

MSB-EGM-Jandarma Alımına Başvuracaklar-KPSS 2020 Lisans ve Ön Lisans Başvuru-Sınav Tarihi Tahmini

Lisans ve Ön lisans 2020 KPSS ne zaman?

Milyonlarca lisans ve ön lisans mezunu aday , 2020 yılında yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı 'nın tarihini araştırmaya başladı. Peki 2020 Lisans ve ön lisans KPSS ne zaman yapılacak? 2020 KPSS lisans ve ön lisans sınavı başvurusu ne aman olacak? İşte detaylar.

MEMUR-POLİS-ASKER ALIMLARI

Lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından her yıl on binlerce polis ve asker alımı yapılmaktadır. Polis ve asker alımlarında ön lisans ve lisans mezunu adaylardan KPSS şartı istenmektedir. Asker ve polis olmak isteyen adayların KPSS 'ye iyi hazırlanması ve 2020 KPSS 'de girerek iyi bir puan alması gerekmektedir. 

Asker ve Polis alımında lisans mezunlarından 60 puan istenmektedir. Ön lisans mezunu adaylar arasından yapılan POMEM polis alımında 65, asker alımlarında ise 60 KPSS istenmektedir. 

Adaylar, KPSS 'den iyi bir puan aldığında seçim aşamalarında daha avantajlı olacak.  Bu nedenle asker ve polis olmak isteyen adayların KPSS çalışmalarına şimdiren hız vermesi gerekmektedir. 

2020 ÖN LİSANS KPSS SINAV VE BAŞVURULARI

Her iki yılda bir ön lisans KPSS yapılmaktadır. 2018 'den sonra 2020 yılında yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı yıl sonuna doğru yapılacak. Başvuruların ise Ağustos 2020 'de başlaması ve sınavın Kasım ayında gerçekleştirmesi bekleniyor. 

2020 LİSANS KPSS SINAV VE BAŞVURULARI

1 milyondan fazla lisans mezunu adayın katılımı ile 2020 yılında lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılacak.  Mayıs 2020 'de başvuruların başlaması ve sınavların Temmuz ayında yapılması bekleniyor.

KADIN-ERKEK ADAYLAR BU SAYFADA

KPSS 'ye hazırlanan diğer adaylarla bilgi alış verişi için >>>  TIKLA KATIL

ÖSYM SINAV TAKVİMİ BEKLENİYOR

ÖSYM Başkanlığı Kasım ayında 2020 sınav takvimini yayınlacak. Sınav takvimi yayınlandığı anda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN