KPSS GY-Genel Yetenek Soru-Cevapları ve Aday Yorumları-Matematik Türkçe Soruları

2019 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı ilk oturumu sona erdi. Genel Kültür ve Genel Yetenek testinin yapılmasının ardından adaylar , Genel Yetenek soru ve cevaplarını araştırmaya başladı.

KPSS GY-Genel Yetenek Soru-Cevapları ve Aday Yorumları-Matematik Türkçe Soruları

2019 KPSS ilk oturumları sona erdi.

500 binden fazla adayın katılımı ile 2019 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının ilk oturumu yapıldı. Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin sona ermesinin ardından sınava giren adaylar , sınavda sorulan soruları, soruların cevaplarını ve sınava giren diğer adayların yorumlarını araştırmaya başladı. 

Genel Yetenek testine giren adaylara bu testten 60 soru yönlendirildi. Türkçe testi başlığı altında, Sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini, dil bilgisi ve yazım kurallarını ölçmeye yönelik sorulardan 30, Matematik testi başlığı altında Sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan 30 olmak üzere toplamda 60 soru yönlendirildi. 

Genel Kültür 'den de adaylara 60 soru soruldu ve 120 soru için adaylara toplamda 130 dakika süre verildi. 10.15 'de başlayan sınavın 12.25 'te sona ermesinin ardından sınavdan çıkan adaylar, soru ve cevaplar ile aday yorumlarını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak Genel Yetenek testi sorularının değerlendirmesi için bu haberimizi yazdık.

Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

SORU VE CEVAPLAR İLE ADAY YORUMLARI

Sınavdan çıkan adaylar, Genel Yetenek testinde çıkan soruları , soruların cevaplarını araştırmaya başladı.

Aşağıdaki yorum kısmından Matematik ve Türkçe testlerinde kafanıza takılan soruları yazabilir , cevaplar için diğer adaylarla değerlendirmede bulunabilirsiniz.

KPSS 'ye giren kadın-erkek  adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

KPSS SONUÇLARI  NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sonuçları 29 Ağustos 2019 günü  Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından açıklanacak. Sonuçlar açıklandığında ve KPSS ile memur alımlarından bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA