KPSS 2019/2 Tercihi İçin Süreç Başladı: Mülakatsız Memur Alımında Üzücü Haber

KPSS 2019/2 merkezi atama ile memur alımı için kritik süreç başladı. Kamu kurumlar , 5 Ağustos 2019 tarihinden itibaren Devlet Personel Başkanlığı 'na taleplerini iletiyor. İşte taleplerin toplanması sonrası memur atamalarının yapılacağı tarih ve alım için beklenen sayı.

KPSS 2019/2 Tercihi İçin Süreç Başladı: Mülakatsız Memur Alımında Üzücü Haber

2019 'un ikinci dönem KPSS tercihleri ile memur alımında üzen haber.

Memur adayları KPSS tercihlerini geçtiğimiz Temmuz ayında yapmış ve 1000 civarında kadroya kamu personeli ataması olmuştu. Mülakatsız yapılan kamu personeli alımı sonrası atanamayanlar , 2019 yılının ikinci merkezi atama ile memur alımlarını araştırmaya başladı. Biz de bu haberimizde KPSS 2. tercihlerinin tarihini ve yeni memur alımında beklenen sayıyı bu haberimizde değerlendirdik.

İLK MERKEZİ ATAMALAR TEMMUZ AYINDA

2019 yılı KPSS ilk tercihleri Temmuz ayında yapılmıştı. 9-18 Temmuz tarihleri arasında alınan tercihlerin sonuçları Temmuz ayının sonuna doğru açıklanmış ve 1000 civarında açılan kadronun tamamına memur ataması olmuştu. Atamaların KPSS sonrası ikinci tercih olması ve kadro sayısının oldukça düşük olması nedeniyle memur kadroları yüksek puanla kapattı. 

Örnek olarak bakmak gerekirse ortaöğretim mezunu hizmetli alımı kadrosu 97 KPSS puanı ile kapattı. Bu da KPSS 'den 90 alan adayları bile oldukça üzdü. Önceki yıllarda atama sayısının fazla olması nedeniyle düz memur kadrolarına 90-88 puanlarla atama olurken son atama dönemlerine baktığımızda lise mezunu düz memurluk 90 'dan aşağıya düşmedi. Lisans ve ön lisans düz memur kadrolarında da aynı durum yaşandı.

İşte son merkezi atamadaki kadro sayısı ile mezuniyete göre başvuru yapan aday sayısı.

KURUMLAR AÇIKTAN MÜLAKAT İLE ALIYOR

KPSS terihlerinde kadro sayısının düşük olmasının nedeni , hemen hemen tüm kurumların açıktan alıma çıkması. Açıkan sözlü mülakat ile yapılan alımlar nedeniyle merkezi atamalarda kadro sayısı oldukça düştü. 

YİNE AZ KADRO OLACAK

KPSS tercihlerinin ilkinde toplamda 1014 kadro açıldı. Önceki yıllarda 2000-2500 ciiarında yapılan memur atamaları 1000 'lere düştü ve bu nedenle birçok adayın mülakatsız KPSS tercihleri ile memur olma hayali suya düştü.

kpss 2019/2 tercihlerinde de atama sayısının oldukça düşük olması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre 1000-1250 civarında bir memur ataması yapılması planlanıyor.

SÜREÇ BAŞLADI

DPB tarafından yapılan açıklamada geçtiğimiz haftadan itibaren kurumların ikinci memur alımı için taleplerini göndermeye başladığı bildirildi.

5 Ağustos ile 13 Ekim tarihleri arasında kurumlar Devlet Personel Başkanlığına kadro taleplerini iletecek. Taleplerin gelmesi sonrası DPB kılavuzu hazırlayacak ve atamaların yapılması için ÖSYM 'ye gönderecek.

KPSS 2019/2 memur alımı için tercihler 3-12 Aralık 2019 tarihinde yapılacak.

KPSS TERCİHİ YAPACAK KADIN-ERKEK ADAYLAR BU SAYFADA

KPSS tercihi yapacak diğer adaylarla bilgi alış veirşi için TIKLA KATIL

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN