KPSS 2019/2 Memur Alımında Bu Belgelere Sahip Olanlar Daha Avantajlı

2019/2 KPSS 2019/2 tercihleri ile memur alımı yapılacak. En az lise mezunu adaylar arasından mülakatsız yapılacak memur alımında bazı evraklara sahip olan adaylar diğer adaylardan daha avantajlı olacak. İşte o belgeler ve bonservisler.

KPSS 2019/2 Memur Alımında Bu Belgelere Sahip Olanlar Daha Avantajlı

KPSS 2019/2 tercihlerinde bu evrakları olanlar avantajlı olacak.

2019 yılının ikinci merkezi yerleştirmeleri için geri sayım devam ediyor. En az lise mezunu adaylar arasından KPSS puanı ile yapılacak memur alımında bazı belgelere sahip olan gençler diğer adaylara göre daha avantajlı olacak.

KPSS TERCİHLERİ İLE MEMUR ATANACAK

Her yıl KPSS tercihleri ile memur ataması yapılmaktadır. En az lise mezunu adaylar arasından yapılan memur alımında binlerce kişi kamuda istihdam edilmektedir.

MÜLAKAT OLMAYACAK

KPSS tercihlerinde adaylar mülakata alınmayacak. Adaylardan mezuniyet ve bazı özel şartlar aranacaktır. KPSS puan sıralamasına göre atamalar yapılacak ve puanı yüksek olup güvenlik soruşturması olumlu olanlar göreve başlayacak.

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

KPsS tercih kılavuzunun ardından memur kadroları için başvurular 13 Aralık 2019 günü başlayacak. KPSS tercihi yapacak kadın erkek diğer adaylar bu sayfada >> TIKLA KATIL

BU EVRAKLARA SAHİP OLANLAR DAHA AVANTAJLI

KPSS 2019/2 tercihlerinde aşağıdaki evraklara ve bonservislere  sahip olan adaylar daha avantajlı olacak.

BİLGİSAYAR SERTİFİKASI

Bazı memur kadrolarına , VHKİ kadrolarına ve Bilgisayar İşletmeni kadrolarına yapılan memur alımlarında adaylardan MEB onaylı bilgisayar sertifikası istenmektedir. Üniversitede ya da lisede bilgisayar dersi grüp bu dersi başarılı şekilde geçen adaylar da transkript ile bunu belgeleyebilir ve sertifika istenen kadrolara bu adaylar da başvuru yapabilir. 

SÜRÜCÜ BELGESİ

KPSS ile şoför alımı yapılmaktadır. Lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar arasından yapılan şoför alımında  B Sınıfı ehliyet istenmektedir. 

İSTENEN BONSERVİSLER:

Bazı memur kadroları için bonservisler de istenmektedir.

KPSS TERCİH KILAVUZU GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN