KPSS 1. Yerleştirme için Kamudan Talepler Toplanıyor (2019 Mülakatsız Memur Alımı Atama Takvimi)

Kamu kurum ve kuruluşlarına merkezi atama ile memur alımı için Devlet Personel Başkanlığı'nın talep toplama süreci devam ediyor. Merkezi atama için tercihler ÖSYM'nin resmi sitesinden Temmuz ayı içerisinde yapılacak. İşte detaylar ve merkezi atama ile memur alımı hakkında son bilgiler.

KPSS 1. Yerleştirme için Kamudan Talepler Toplanıyor (2019 Mülakatsız Memur Alımı Atama Takvimi)

KPSS 1. Yerleştirme için Kurumlardan Talepler Toplanıyor

Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarıyla kamu kurum ve kuruluşlarına merkezi atama ile memur alımı işlemleri için Kamu kurumlarından talepler toplanyor. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan KPSS 2019 Merkezi Yerleştirme Takvimine göre 11 Mart 2019 tarihi itibariyle başlayan talep toplama süreci 24 Mayıs 2019 tarihine kadar devam edecek. Bu tarih aralığında personel ihtiyacı olan kurumlar Devlet Personel Başkanlığı'na taleplerini iletecek. DPB merkezi atama izinlerine göre bu kurumların taleplerini değerlendirdikten sonra uygun görülen kadrolar için tercihlerin alınabilmesi amacıyla ÖSYM'ye listeyi gönderecek. Burada memur adayları devreye girecek ve KPSS puanlarıyla kendilerine uygun kadrolar için tercih yapabilecekler.

MEMUR ADAYLARI TEMMUZ AYINDA TERCİH YAPACAK

KPSS1. Yerleştirme Tercihleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleriyle 9-18 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu tarihten kısa bir süre önce tercih kılavuzu ve tercih robotunun yayımlanması bekleniyor. 

2. YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 3-12 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA

Devlet Personel Başkanlığı 'nın KPSS Takvimine göre KPSS 2. yerleştirme işlemleri için kurumlardan talepler 5-18 Ekim tarihleri arasında alınacak. Değerlendirmenin ardından belirlenen kadrolar ÖSYM'ye gönderilecek. ÖSYM 3-12 Aralık 2019 tarihleri arasında KPSS 2. yerleştirme için adayların tercihlerini alacak.

Memur alımları, özel sektör iş fırsatları ve diğer gelişmeleri yakından takip etmek için TIKLA ve KATIL.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM -ANKARA