EGM Polis Alımında KPSS Müjdesi Geldi 2019

Polis Akademisi 'nden 26. dönem POMEM duyurusu geldi. Yayımlanan duyuruda KPSS baraj puanının polis özel harekatta olduğu gibi polis memuru alımında da düşürüldüğü bildirildi. İşte detaylar.

EGM Polis Alımında KPSS Müjdesi Geldi 2019

POMEM 'de KPSS müjdesi kesinlik kazandı.

Polis Akademisi Başkanlığı 26. dönem POMEM polis alımı ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilanda , en az ön lisans mezunu adaylar arasından 7 bin kadın - erkek polis alımı yapılacağı bildirildi. 

ÖN LİSANS MEZUNLARI BEKLİYORDU

Ön lisans mezunu adaylar , 70 olan POMEM KPSS baraj puanının 65 'e düşmesini istiyordu. Ancak daha önce yapılan 10 ve 15 binlik polis alımlarında 70 olan KPSS baraj puanı düşürülmemişti.

PÖH ALIMINDA KPSS DÜŞTÜ

26. dönem POMEM kapsamında 500 kadın özel harekatçı alımı için başvuru alındı. Bu ilanda ön lisans mezunu adaylar için KPSS puanı 65 olarak istendi. 

Kadın-erkek diğer adaylar bu sayfada >> TIKLA KATIL

POMEM POLİS ALIMINDA DA MÜJDE GELDİ

Polis Akademisi PÖH alımında ön lisans için KPSS puanını 65 'e düşürmesinin ardından polis memuru alımında da ön lisans mezunları için KPSS baraj puanı 65 'e düşürüldü.

Az önce yayımlanan ilanda KPSS şartı için şu ifadelere yer verildi:

KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2018 veya 2019 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2018 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.) 

Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin  (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2018 veya 2019 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az  (48,00),  önlisans mezunları için 2018 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.) (Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)

BAŞVURU TARİHİ

26. dönem POMEM kapsamında yapılacak 7 bin polis alımında başvurular 14 Ekim günü başlayacak ve 25 Ekim 2019 tarihine kadar devam edecek.

POLİS ALIMI BAŞVURU EKRANI AÇILDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN