2019 KPSS Tercihleri ile 19 Bin Memur Alımı Tarihleri

2019 yılının kalan günlerinde 2 merkezi yerleştirme olacak. En az lise mezunu adaylar arasından mülakatsız şekilde yapılacak memur atamaları için geri sayım devam ediyor. İşte memur alımı tercih tarihleri ve diğer bilgiler.

2019 KPSS Tercihleri ile 19 Bin Memur Alımı Tarihleri

2019 'un kalan aylarında 2 merkezi yerleştirme olacak.

Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde memur olmak isteyen adaylar , merkezi yerleştirme ile memur alımlarının ne zaman yapılacağını , alım sayılarının ne olacağını , atamalar için tercihlerin en zaman alınacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bu haberimizde 2019 yılının kalan günlerinde yapılacak merkezi atamalara yer verdik.

2 MERKEZİ ATAMA KESİNLEŞTİ

2019 yılının kalan günlerinde 2 merkezi yerleştimre yapılacak. KPSS tercihleri ile yapılacak iki atamanın ilki Ekim ayında , diğeri ise Aralık ayında olacak.

KPSS İLE MÜLAKATSIZ 

Kamu kurumlarına yapılacak memur ataması için KPSS puan üstünlüğü olacak. KPSS puanı yüksek olan ve gerekli diğer özel şartları taşıyan adaylar , mülakatsız şekilde memur kadrolarına atanacak. Ataması yapılan adaylar, güvenlik soruşturması olumlu çıkması durumunda göreve başlayacak.

İLK ATAMA SAĞLIK BAKANLIĞI

2019 yılının kalan günlerinde ilk merkezi atama Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak. Sağlık Bakanlığı , geçtiğimiz Ağustos ayında yaptığı 12 binlik ilk atamanın ardından 17 bin 689 yeni personel alımı için ilana çıkacak. Türkiye genelinde hastanelere yaplacak mülakatsız kamu personeli alımında tercihler ÖSYM aracılığıyla yapılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu, ile ilgili geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada 17 bin 689 kamu personeli alımının Ekim-Kasım ayında yapılacağını söyledi. 

İKİNCİ ATAMA YIL SONUNDA

Sağlık Bakanlığı tercihlerinin ardından devlet kurumlarına memur ataması için Aralık ayında tercihler alınacak. Farklı kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak memur ataması için  tercihler 3-12 Aralık 2019 tarihleri arasında yapılacak.

KPSS ile mülakatsız yapılacak memur alımında 1500 civarında memur alımı yapılması bekleniyor. 

KPSS TERCİHİ YAPACAK KADIN-ERKEK ADAYLAR BU SAYFADA

KPSS tercihlerini bekleyen kadın erkek  diğer adaylarla bilgi alış veirşi için TIKLA KATIL

TOPLAMDA 19 BİNDEN FAZLA ALIM

İki merkezi atama ile 19 binden fazla kamu personeli ataması yapılacak. Atamalar için duyuru geldiği anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN