2019 KPSS ÖABT Saat Kaçta Başlayacak , Kaçta Bitecek? Sınav Soru Sayısı ve Süresi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 28 Temmuz 2019 günü ÖABD sınavı yapılacak. Türkçe, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Rehber Öğretmen, Beden Eğitimi, Okul Öncesi, İngilizce, Sınıf Öğretmenlikleri ile İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği (Lise), Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği testleri hakkında son bilgiler, sına

2019 KPSS ÖABT Saat Kaçta Başlayacak , Kaçta Bitecek? Sınav Soru Sayısı ve Süresi

KPSSS ÖABT 'ye girecek aday sayısı açıklandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün yaptığı son açıklamada, 2019 KPSS ÖABT oturumuna girecek aday sayısını açıkladı. Bu Pazar yapılacak sınav öncesi yapılan açıklamada sınava 332 bin  814 kişinin sınavda ter dökeceğine yer verildi. 

28 Temmuz 2019 Pazar günü yapılacak 2019 KPSS 'sinin son oturumu olan ÖABT 'de adaylara, alanlara göre 120 ve 150 dakika süre verilecek.

BU YILKİ YENİLİKLER

ÖABT bu sene toplamda 18 branşta uygulanacak. Önceki senelerde olmayan Beden Eğitimi Öğretmenliği ve İmam-Hatip Meslek Dersleri öğretmenliği branşları da eklendi. Geçtiğimiz sene 17 ilde yapılan ÖABT, bu yıl 30 şehirde yapılacak. Testlerde daha önce 50 soru soruluyordu. Kapsam geçerliliği genişletildi ve testlerdeki soru sayısı 75 'e çıkarıldı. 

Sınav sabah saat 10.15 'te başlayacak. 10.00 'dan sonra kimse sınav merkezlerine alınmayacak. Öğleden sonraki oturum ise 14.45 'te başlayacak. 14.30 'dan sonra kimse binalara alınmayacak. 

SINAV SÜRESİ

İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği (Lise), Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği testlerinde adaylara 75 'er soru sorulacak ve bu sorular için adaylara 150 dakika süre verilecek.

Türkçe, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Rehber Öğretmen, Beden Eğitimi, Okul Öncesi, İngilizce, Sınıf Öğretmenlikleri ile İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği testlerinde ise adaylara 120 dakika süre verilecek. 

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre KPSS sonuçları, 29 Ağustos'ta açıklanacak.

ÖABT SONRASI SORU VE CEVAPLARDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN