2019 İKM Alımında O Adaylara KPSS İçin Kötü Haber

İnfaz Koruma Memuru alımında düzenleme geçtiğimiz Mart ayında olmuştu. Bu düzenleme , düşük KPSS 'li adayları üzecek.

2019 İKM Alımında O Adaylara KPSS İçin Kötü Haber

2019 yılı İnfaz Koruma Memuru alımında KPSS puanı yüksek kapatacak.

Önceki gün Adalet Bakanlığı CTE personel alımı ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilanda en az lise mezunu adaylar arasından infaz koruma memuru alımı yapılacağına yer verildi. 

14 MART GÜNÜ RESMİ GAZETE 'DE YAYIMLANDI

14 Mart 2019 günü Resmi Gazete 'de yayımlanan kararda İnfaz Koruma Memuru alımında önemli değişiklik yapıldı. Yayımlanan yönetmelik değişikliinde , 2016 yılından önceye dönüldü. 2016 yılında yapılan düzenlemede alınacak sayının 10 katı kadar adayın mülakatlara çağrılacak olarak düzenlendi.

14 Mart 2019 günü yapılan düzenlemede , bu madde eski haline çevrildi. Bundan sonra İKM alımında , alım yapılacak sayının 5 katı kadar aday mülakatlara çağrılacak. 

6126 İKM alımı ilan metninde konu ile ilgili "Sözleşmeli infaz ve koruma memuru adayları için beş katı (beş katı aday bayan ve erkek için ayrı ayrı belirlenecektir" denildi. 

KPSS YÜKSEK KAPATACAK

2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonrası lise mezunu adaylar arasından en fazla sayıda alım şimdi yapılacak. KPSS 'den 70 ve üstü alan adaylar arasından yapılacak infaz koruma memuru alımında geçtiğimiz yıl KPSS , birçok ilde 70 'e kadar düşmüştü.

Ancak alınan sayının 10 katı kadar aday mülakata çağrıldığı için KPSS puanı 70 'e kadar düşmüştü. Bu alımda alınacak sayının 5 katı kadar aday mülakata çağrılacak. Bu nedenle KPSS puanının yüksek kapatması bekleniyor. 

BAŞVURU ŞARTLARI

İKM alımı başvuru şartları için TIKLAYIN

KADIN-ERKEK İKM ADAYLARI BU SAYFADA

Kadın-erkek İKM adayları ile  bilgi alış verişi için  TIKLA

BAŞVURULAR BAŞLADIĞI ANDA  BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >> İŞTE LİNKLER.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN