10 Bin Polis Alımı Tarih Açıklaması Geldi-İşte KPSS Şartı

Polis Akademisi Başkanlığı 26. dönem POMEM kapsamında 10 bin polis alımı yapacak. POMEM alımı için açıklama Süleyman Soylu 'dan geldi. Peki POMEM yeni polis alımında KPSS şartı kaç olacak? İşte detaylar.

10 Bin Polis Alımı Tarih Açıklaması Geldi-İşte KPSS Şartı

POMEM 10 bin polis alımı KPSS şartı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , önceki gün konuk olduğu bir televizyon programında, 10 bin POMEM polsi alımı açıklaması yaptı.

EYLÜL AYINDA ALIM OLACAKTI

Haziran ayında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , Polis Akademisi Başkanlığı 'nın 25. dönem POMEM kapsamında 10 bin polis alımı yapacağını ve bu ilanın Ağustos ayı sonu , Eylül ayı başı gibi geleceğini ifade etmişti. Bu açıklama sonrası on binlerce aday Polis Akademisi 'nin Eylül ayında yayımlayacağı duyuruya kilitlendi. 

Ancak Ağustos ayının sonunda 25. Dönem POMEM duyurusu özel harekat alımı olacak geldi. Açıklamada 25. dönem POMEM kapsamında 500 kadın özel harekatçı alımı yapılacağına yer verildi ve 10 bin polis alımının 26. dönem POMEM 'e ertelendiğine yer verildi.

POMEM AÇIKLAMASI GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , önceki akşam konuk olduğu televizyon programında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi ve Barış Pınarı Harekatı hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Konuşmasının sonunda ise Bakan Soylu POMEM polis alımlarına değindi ve 10 bin polis alımının geciktiğini , alımın bir iki ay içinde yapılacağını söyledi.

Renk körlüğü için çalışmaların da devam ettiğini belirten Bakan Soylu , POMEM alımı için Kasım-Aralık ayını işaret etti. POMEM duyurusunun gelmesinin ardından adaylar , 26. dönem POMEM 10 bin polis alımında KPSS puanının kaç olacağını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu haberimizde KPSS şartına değindi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının önlisans mezunları için KPSS P93 puan türünden en az 65, 2018 veya 2019 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının lisans mezunları için KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise Kamu Personeli Seçme Sınavlarında yukarıda belirlenen puanların en az % 80’ini almış olmak önlisans mezunları için 2018 yılı KPSS P93 puan türünden en az (52), lisans mezunları için 2018 veya 2019 yılı KPSS P3 puan türünden en az (48) puan), (Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)

İLAN BEKLEYENLER BU ADRESTE

Kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi  için TIKLA KATIL

İLAN GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN