PTT 55 Bin Personel Alımında Süreç Başlıyor-İşte 2019/1 Başvuru Şartları

PTT 2019/1 personel alımı için son dakika gelişmesi. 2019 yılında yapılacak personel alımının planlanması için PTT A.Ş. Yönetim ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Yapılan toplantı sonrası personel alımı için süreç başlayacak. İşte başvuru şartları.

PTT 55 Bin Personel Alımında Süreç Başlıyor-İşte 2019/1 Başvuru Şartları

PTT 55 bin personel alımında flaş gelişme !

PTT 'ye 2023 yılına kadar yapılacak 55 bin personel alımı yapılacak. KPSS şartı olmadan yapılacak olan kamu persneli alımı için önemli gelişme yaşandı. Geçtiğimiz 7 Şubat günü Afyonkarahisar 'da PTT A.Ş. Yönetim ve Değerlendirme Toplantısı yapılmaya başlandı. 

Geçtiğimiz 7 Şubat günü başlayan toplantı 10 Şubat tarihine kadar devam edecek. 

Yönetim ve Değerlendirme Toplantısı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan 'ın video konferans yoluyla gerçekleştirdiği katılımı ile başlamıştı.  Bakan Turhan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“PTT, hizmet portföyünü genişleterek her yerde halkımızın hizmetinde olduğunu gösteriyor. Hiçbir banka şubesi olmayan 1323 yerleşim yerinde sadece PTT var. PTT, bu ülkenin parlayan yıldızlarından biri oldu.”

Bakan Turhan 'ın ardından PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik kürsüye geçti ve “PTT, geçmişten bugüne teknolojik her gelişmenin merkezinde yer alıyor. Türkiye’de teknoloji adına yaşanan her yeniliğin altında biz varız. PTT ciddi bir değişim ve gelişim yaşıyor. Her gün daha da ileriye adım atıyoruz.” ifadelerini kullandı.

PERSONEL ALIMI DETAYI

10 Şubat tarihine kadar yapılacak olan Yönetim ve Değerlendirme Toplantısında 2019 yılı personel alımları da görüşülecek. 81 İlden gelen PTT temsilcileri, bünyelerinde bulunan eksik kadrolar hakkında değerlendirme yapacak ve 2019 yılı personel alımı için süreç bu toplantının ardından başlatılacak. 

İlanın yayımlanması için süreç başlatıldıktan sonra ilanın Mayıs ayında yayımlanması bekleniyor. 

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

PTT personel alımında başvuru genel şartları şu şekilde olacak:

  1. Türk vatandaşı olmak.
  2. Otuz beş yaşından gün almamış olmak.
  3. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  4. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak. Fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından ceza almamış olmak,
  5. Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağı gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş.
  6. Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu olmaması.
  7. Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.
  8. Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.
  9. Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.
  10. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış olmak.


İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ  MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN