Pegasus 150 Pilot İstihdam Edecek

Pegasus pilot ve filo sayısında artışa gidiyor. Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane, yılsonu itibariyle 150 yeni pilot adayının eğitime alınacağını açıkladı.

Pegasus 150 Pilot İstihdam Edecek

Pegasus 150 Pilot İstihdam Edecek

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, yılsonu itibariyle seçilen 150 yeni pilot adayının 2 senelik eğitime alınacağını, başarılı olan adayların 2020 yılında Pegasus filosunda 2. kaptan olarak görev yapmaya başlayacaklarını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nane, "İlk gruplarımız eğitimlerine başladılar. Tüm eğitim süreçleri ardından başarılı olan adaylarımız, 2020 yılında Pegasus filosunda "ikinci kaptan" olarak sağ koltukta yerlerini alacaklar. Buna ek olarak hem uçuş okullarıyla hem de üniversitelerle anlaşmalar yaparak hali hazırda pilotaj eğitimine başlamış olan gençleri de bünyemize katıyoruz. Temel amacımız; Pegasus yetkinliklerine sahip genç ve dinamik pilotlar yetiştirmek. Bununla birlikte sektördeki pilot açığını kapatarak sektörümüze katkıda bulunmak, donanımlı gençlerin pilot olma hayalini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak." dedi.