MSB, TSK, Jandarma ve SSB Personel Alımları

Milli Savunma Bakanlığı'na devlet memuru, Genelkurmay Başkanlığı'na silahlı kuvvetler uzman yardımcısı, savunma sanayii başkanlığına proje asistanı ve proje mühendisi alınacak. İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Müdürlüğü'nün ise kısa süre sonra sözleşmeli er ve erbaş alımları için ilana çıkması bekleniyor. İşte alımlar hakkında son bilgiler.

MSB, TSK, Jandarma ve SSB Personel Alımları

Milli Savunma Bakanlığı 165 Sivil Memur Alımı Yapacak - Başvuru ve Sonuç Tarihleri

Milli Savunma Bakanlığı'na 165 devlet memuru alımı yapılacak. Milli Savunma Bakanlığı , Genelkurmay Başkanlığı , Kuvvet Komutanlıkları ve Milli Savunma Üniversitesine 165 devlet memuru alımı için 28 Aralık 2018 tarihinde başlayan ön başvuru süreci MSB'nin personel temin sayfası üzerinden 15 Şubat 2019 tarihine kadar sürecek. İlgili internet sayfası üzerinden ön başvuru sürecini tamamlayan adaylar ise 18 Mart 2019 tarihine kadar sonuç duyurusunu beklemek durumunda. MSB tarafından paylaşılan sınav kılavuzuna göre ön başvuru sonuçlarının 18 Mart 2019 tarihinde açıklanacağı da kesin değil. İlgili kılavuzda 'Başvuru ve sınavlar için çağrılacak adayların genel ağ (İnternet) üzerinden yayımlanması' kısmında '18 Mart 2019'dan sonra.' ibaresi yer alıyor.

Hangi Unvanlar için Alım Yapılacak?

Kuvvet Komutanlıkları ve MSÜ'ye Mühendis, Hesap Sorumlusu, VHKİ, Teknisyen, İş Güvenliği Uzmanı, Aşçı, Gemi Adamı Öğretmeni, Hukuk Uzmanı, Berber, Hizmetli, Boyacı, Psikolog, Coğrafyacı, Mal Sorumlusu, Memur pozisyonları için alım yapılacağı belirtiliyor. Başvuru yapacak adaylar genel şartların yanı sıra ilgili pozisyonlar için belirlenen başvuru özel şartlarını da yerine getirmek durumundalar.

MSB Devlet Memuru Alımı Başvuru Genel Şartları

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak; (a) Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, (b) 18 yaşını tamamlamış olmak, (c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak, (ç) Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. (d) Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, (Bedelli askerliğe müracaat eden adaylar başvuru yapabilir.) (e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, (f) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak
  • Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışıyor olmamak, (4B kapsamında sözleşmeli personel olarak çalışanlar hariç)
  • Sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak,
  • 11 Kasım 2016 tarihli ve 29885 sayılı “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği” gereğince; Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları listesinde yer alan Sağlık Bakanlığı bağlısı sağlık hizmet sunucularından "Memur Adayı Olur" kararlı sağlam raporu almış olmak, Bakanlar Kurulu Kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş tüm terör örgütleri ile herhangi bir irtibatı veya iltisakı bulunmamak
  • Her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak (TABLO-2),
  • 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından 2018-KPSSP03 (Lisans), 2018-KPSSP93 (Önlisans) ve 2018-KPSSP94 (Ortaöğretim) birine girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmak. Daha Fazla Bilgi için TIKLAYIN.

SİLAHLI KUVVETLER UZMAN YARDIMCISI DA ALINACAK

Genelkurmay Başkanlığı'na ayrıca Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcısı da Alınacak Milli Savunma Bakanlığı Genelkurmay Başkanlığı Merkez Karargahına sözlü giriş sınavıyla Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcısı Alınacak. Başvurular Personel Temin Dairesi Başkanlığı'nın sayfasından online yapılabilecek. Başvuru Yapmak için TIKLAYIN.

Savunma Sanayii Başkanlığı'na Proje Mühendisi ve Proje Asistanı Alınacak

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'na Proje Mühendisi ve Proje Asistanı Alınıyor Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Savunma Sanayii Başkanlığı'na proje asistanı ve proje mühendisi alımları gerçekleştirilecek. Başvurular 1 Mart ile 15 Mart 2019 tarihleri arasında Savunma Sanayii Başkanlığı resmi internet sayfası üzerinden gerçekleştirilecek.

Jandarma Sözleşmeli Er Alımları Yapacak

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı'nın 2019 yılında 30 binin üzerinde sözleşmeli er almayı planladığı bildiriliyor. Jandarma sözleşmeli er alımlarıyla ilgili son gelişmeleri takip etmek için Kamu Bülteni resmi facebook sayfasına katılabilirsiniz.  Grubumuza katılım için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Jandarma sözleşmeli er alımlarına hız verilecek haberi için TIKLAYIN.

DIŞ KAYNAKTAN ASTSUBAY ALIMI İÇİN SEÇİM AŞAMASI FAALİYETLERİ BAŞLIYOR

Dış Kaynaktan Astsubay Alımı Seçim Aşaması Faaliyetleri 6 Şubat'ta başlıyor. Bu arada Milli Savunma Bakanlığı'nın astsubay alımı için seçim aşamasına katılmaya hak kazanan adayları yakından ilgilendiren yeni bir duyuru yayımlandı. Geçtiğimiz gün MSB resmi internet sayfasından yapılan bilgilendirmede İkmal, maliye ve personel sınıfları için gerçekleştirilecek astsubay alımı için başvuru sonuçlarının açıklandığı, seçim aşamasına katılacak adayların 6 Şubat ile 28 Mart 2019 tarihleri arasında sınav süreçlerinden geçirileceği belirtildi. MSB'den yapılan duyuruya göz atmak için TIKLAYIN.

DİĞER TÜM İLANLARI TAKİP ETMEK VE ADAYLARLA İLETİŞİME GEÇEREK BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLAYIN.