KPSS Kaldırılmıştı, Dışişleri Bakanlığı Memur Alımı Sınavları Aralık Ayında! - Başvurular Sona Eriyor

Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu giriş sınavı için başvuru işlemlerinde sona gelindi.

KPSS Kaldırılmıştı, Dışişleri Bakanlığı Memur Alımı Sınavları Aralık Ayında! - Başvurular Sona Eriyor

Dışişleri Bakanlığı'ndan geçtiğimiz haftalarda yapılan resmi duyuruda, Bakanlığı'n 8-9 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceği sınav sonuçlarına göre Konsolosluk ve İhtisas Memuru alımı yapacağı, ilgili sınava başvuru işlemlerinin 26 Kasım itibariyle sona erceeği belirtilmişti.

Başvuru süreciyle ilgili yapılan bilgilendirmede, "Giriş sınavı başvuruları 6 Kasım 2018 Salı günü başlayacak ve 26 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 18:00’de sona erecektir. Başvurular, Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır." ifadeleri yer alırken, ilgili sınava başvuru yapmak isteyen adaylarda aranacak şartlar ise şunlar olmuştu : 

1. Sınava başvurabilmek için; a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak (Sınava başvurabilmek için Türk Vatandaşı olmak gerekmektedir), b) 01.01.2018 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak ( 01.01.1983 ve daha sonra doğmuş olanlar) ve c) Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir.

2. Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu sınavına altı farklı kategoriden birinden başvurulabilecek olup, sözkonusu kategorilerin isimleri, sınavların yapılacağı yabancı diller, 2016, 2017 veya 2018 yıllarında sınava girilecek yabancı dilde alınmış olan asgari YDS/e-YDS puanları, atama yapılabilecek azami kadro sayıları ile yazılı sınava kabul edilecek aday sayıları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Eşdeğerliği YÖK tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından 2016, 2017 veya 2018 yıllarında alınan puanların, bahsekonu uluslararası dil sınavına ilişkin sonuç belgesinin alındığı sınav dönemi itibarıyla ÖSYM tarafından belirlenen YDS’deki karşılıkları da değerlendirmeye alınacaktır.

3. Sınav sonucunda kategorilerden birinde yukarıdaki tabloda belirtilen sayıda adayın başarılı olamaması halinde, diğer kategorilerin yedeklerinde bulunan adaylardan puanı en yüksek olan adaylar başarı sırasıyla değerlendirilir.

4. Yazılı sınava kabul edilecek adaylar, her bir kategori için ayrı bir liste halinde YDS puanlarına göre yapılacak sıralamayla belirlenecek olup, asgari YDS puanına sahip olmak sınava katılma hakkını garanti etmemektedir.

5. Aday adayları, farklı kategorilerde gerçekleştirilecek olan Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu giriş sınavına yalnızca bir kategoriden başvurabileceklerdir.

6. Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Bakanlığın http://www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecektir. Sınava katılabilecek adaylara ayrıca eposta ile bildirim yapılacaktır.

7. Sınava katılabilecek adaylara ilişkin duyuruda, sınav programına ve sınavın yapılacağı adres bilgilerine de yer verilecektir.

Başvuru sırasında adaylardan aşağıdaki belgeler talep edilecek: 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVLARINDA KPSS ŞARTI ARANMIYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, personel alımı sınavlarıyla ilgili geçtiğimiz günlerde, "Sınavlarımızda KPSS’yi kaldırdık; bu, bazı yanlış yorumlara da sebep oldu. Esasen, buradaki amacımız şudur: Yurt dışında eğitim görmüş çok değerli çocuklarımız var ama onlar Türkiye’de eğitim almadık ları için üç yıl kurs da alsalar KPSS’de başarılı olmaları mümkün değil ama bu çocukları da bizim kaybetmememiz lazım, kazanmamız lazım; o yüzden, yabancı dil barajıyla alıyoruz, sonra zaten kendi sistemimizde bizim–burada, aramızda çok değerli çalışma arkadaşlarımız da var geçmişte birlikte çalıştığımız, o arkadaşlarımız da bilir ki zaten çok zorlu ve kapsamlı sınavlarımız var, o sınavları da geçerek Bakanlığımıza girebilecekler. Kaliteyi de bozmadan bu sayıyı artırmak için çabalarımızı sürdüreceğiz. 240 misyona ulaştık." demişti.