İlan Tarihi Açıklandı: 8 Bin TL Maaşla Tecrübesiz Personel Alımı

Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada , tecrübesiz ikinci pilot alımı ilan tarihine yer verildi. Peki ikinci pilot alımına kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar.

İlan Tarihi Açıklandı: 8 Bin TL Maaşla Tecrübesiz Personel Alımı

Türk Hava Yolları 2. pilot alımı tarihi açıklandı.

THY İnsan Kaynakları tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada , tecrübesiz 2. pilot alımı ilanının ne zaman yayımlanacağına yer verildi. Yapılan açıklamada 2. pilot alım ilanının Haziran ayında yayımlanacağına yer verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yetiştirilmek Üzere II.Pilot Aday Adayı ilanımızın Haziran ayı içerisinde yayınlanması planlanmaktadır. İlanı web sitemiz “Açık Pozisyonlar” bölümünden takip edebilirsiniz.

Halihazırda süreçte başvurusu olan adaylarımızın seçim süreçleri devam etmektedir.

Saygılarımızla,

İstihdam Müdürlüğü (Kokpit)"

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

THY tarafından geçtiğimiz yıl yayımlanan ilanda ikinci pilot alımı başvuru şartlarına şu şekilde yer verilmişti:

  • T.C. vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak,
  • En az önlisans derecesi mezunu (örgün veya açık öğretim) olmak,
  • 01.01.1984 tarihinden sonra doğmuş olmak,
  • Boy uzunluğunun 157 cm'den kısa, 195 cm'den uzun olmaması ve beden-kitle endeksine (20-30 aralığında) uygun olmak,
  • Askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmek,
  • Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak,
  • Daha önce THY A.O. veya diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmış olmamak,
  • Daha önce THY A.O. ve THY A.O.' nun iştirak şirketlerinden fesih yoluyla ayrılmış olmamak.

Yabancı Dil

Başvuru tarihi itibariyle son 2 yıl içinde aşağıda belirtilen İngilizce dil sınavlarının birinden istenen minimum puanı belgelemek,

  • TOEFL (IBT) : 60 (speaking : min.18)
  • IELTS (Akademik veya Genel) : 6 (speaking : 6)

En az lisans düzeyinde mezun olarak ilana başvuran ve dil belgesini başvuru aşamasında temin edemeyen adaylara, THY A.O tarafından yapılacak dil sınavında başarılı olmaları koşuluyla, Kurul mülakatı süreci öncesine kadar dil belgesini tamamlamaları için süre tanınacaktır. Önlisans mezunu olarak sürece başvuruda bulunan adayların dil belgelerini başvuru esnasında beyan etmeleri gerekmektedir. Önlisans mezunu adaylara dil belgesini tamamlamaları için ek süre tanınmayacaktır.

Sağlık 

Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Seçme süreçlerinde başarılı olan adayların, işe başlama aşamasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından kendi imkanları ile sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları ve alınan raporu THY A.O. Sağlık Müdürlüğü işyeri hekimlerine onaylatmaları gerekmektedir. SHGM yetkili kurumdan alınmış olumlu rapor olsa bile, THY A.O kendi iç prosedürleri çerçevesinde ek tetkikler isteyerek veya ek sağlık koşullarına bağlı olarak adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkına sahiptir.)

MAAŞ

İkinci pilotlara verilecek maaşlarla ilgili THY Genel Müdürü şu açıklamayı yaptı:

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, gençleri pilot olmaya davet etti. Ekşi, "Gençlerimizi pilot ve uçak teknisyeni olmaya davet ediyorum. Aydın Çıldır'da pilot yetiştirme okulumuz var. Eğitim sürelerinde kendilerine asgari ücrete yakın maaş da veriyoruz. Yaklaşık 100 bin Euro civarında biz onlara bir masraf yapıyoruz. Bizde 10 yıl çalışıyorlar. Örneğin bizde yeni başlayan bir pilot arkadaşımız 12 bin lira civarında bir maaş aldığı için 4 bin lira civarında kesiyoruz. Yaklaşık eline 8 bin lira para kalıyor. Zaten maaşı hızlı şekilde artıyor. 40 bin lira'ya kadar olan pilot maaşları olabiliyor. Gençlerimizi bir an önce bu mesleği seçmelerini bekliyoruz" dedi. 

İLAN HAZİRAN AYINDA

Yayımlanan duyuruda ilanın Haziran ayında yayımlanacağına yer verildi. İlan yayımlandığı anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN