Dışişleri Bakanlığı Meslek Memuru Alımı Başvuruları Perşembe Günü Başlıyor

T.C. Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu giriş sınavı için başvuru süreci Perşembe günü başlıyor.

Dışişleri Bakanlığı Meslek Memuru Alımı Başvuruları Perşembe Günü Başlıyor

Dışişleri Bakanlığı Meslek Memuru Alımı Başvuruları Perşembe Günü Başlıyor

Dışişleri Bakanlığı'nın aday meslek memuru alımı yapacağına dair ilan, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete, Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sayfası ve çeşitli basın yayın kuruluşları aracılığı ile kamuoyu ile paylaşılmış, söz konusu alımda 75 kişilik kontenjan ayrıldığı açıklanmıştı. Aday Meslek Memuru alımında KPSS şartı aranmazken, başvuru yapacak adayların yabancı dil ve diğer şartları dikkatle incelemesi gerekiyor.

YENİ POLİS, UZMAN ERBAŞ, SÖZLEŞMELİ ER, MEMUR VE ÖZEL SEKTÖR İŞ HABERLERİ YAYIMLANDI. TIKLA VE SON GELİŞMELERİ TAKİP ETMEK İÇİN İSTEK GÖNDER.

Başvurular 24 Ekim Perşembe günü başlayacak 7 kasım perşembe saat 18.002e kadar sinav.mfa.gov.tr adresinden online yapılabilecek.  Adayların uyması gereken başvuru şartları aşağıdaki gibi olacak: 

(1) Sınava başvurabilmek için;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak (Sınava başvurabilmek için Türk Vatandaşı olmak gerekmektedir),

b) 01.01.2019 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1984 ve daha sonra doğmuş olanlar),

c) Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin;

- Lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, çalışma ekonomisi, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri ile bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya

- Sosyal bilimler alanında (YÖK’ün belirlediği kapsam dikkate alınacaktır) veya mühendislik fakültelerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış olup, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış bulunmak

(2) Aday Meslek Memurluğu sınavına beş farklı kategoriden birinden başvurulabilecek olup, sözkonusu kategorilerin isimleri, sınavların yapılacağı yabancı diller, 2017, 2018 veya 2019 yıllarında sınava girilecek yabancı dilde alınmış olan asgari YDS/e-YDS puanları, atama yapılabilecek azami kadro sayıları ile yazılı sınava kabul edilecek aday sayıları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Puan eşdeğerliği ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından 2017, 2018 veya 2019 yıllarında alınan puanların, bahsekonu uluslararası dil sınavına ilişkin sonuç belgesinin alındığı sınav dönemi itibarıyla ÖSYM tarafından belirlenen YDS’deki karşılıkları da değerlendirmeye alınacaktır.

(3) Sınav sonucunda kategorilerden birinde yukarıdaki tabloda belirtilen sayıda adayın başarılı olamaması halinde, diğer kategorilerin yedeklerinde bulunan adaylardan puanı en yüksek olan adaylar başarı sırasıyla değerlendirilir.

(4) Yazılı sınava kabul edilecek adaylar, her bir kategori için ayrı bir liste halinde YDS puanlarına göre yapılacak sıralamayla belirlenecek olup, asgari YDS puanına sahip olmak sınava katılma hakkını garanti etmemektedir.

(5) Aday adayları, farklı kategorilerde gerçekleştirilecek olan Aday Meslek Memurluğu giriş sınavına yalnızca bir kategoriden başvurabileceklerdir.

(6) Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Bakanlığın http://www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecektir. Sınava katılabilecek adaylara ayrıca e-posta ile bildirim yapılacaktır.

(7) Sınava katılabilecek adaylara ilişkin duyuruda, sınav programına ve sınavın yapılacağı adres bilgilerine de yer verilecektir.

YAZILI SINAV HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞACAK?

Sınav başvuruları sırasında adaylardan T.C. kimlik numarası, YDS puanı sonuç belgesi, diploma , vesikalık fotoğraf, varsa lisansüstü eğitim diploması gibi belgeler talep edilecek.  Yazılı sınav aşağıdaki bölümlerden oluşacak :