2500 Polis Alımı Başvurusu Sona Eriyor (Sonuçlar ve Mülakatlar Ne Zaman?)

2500 polis alımı başvurusu için son saatlere girildi. Başvuru yapmak isteyen adayların bugün başvurusunu tamamlaması gerekiyor. İnternetten başvuru yapan adayların ise başvuru ücretini yatırması gerekmektedir.

2500 Polis Alımı Başvurusu Sona Eriyor (Sonuçlar ve Mülakatlar Ne Zaman?)

Lise mezunu polis alımı başvurusu için son saatler !

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Ağustos ayı başında yayımlanan kılavuzda, en az lise mezunu adaylar arasından 250 'si kadın, 2250 'si erkek olmak üzere toplamda 2500 adet polis alımı yapılacağına yer vermilmişti.

İlan :Ağustos ayı başında yayımlandı ve söz konusu alıma başvurular 13 Ağustos günü alınmaya başladı. YKS 'ye giren ve busınavın ilk oturumu olan TYT 'den en az 260 alan adaylar arasından yapılan polis alımı için şimdiye kadar on binlerce aday başvuru yaptı. Başvuru yapan adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını , mülakatların ne zaman yapılacağını araştırırken, henüz başvuru yapamayan adaylar da nasıl başvuru yapabileceklerini araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak başvuruların son gününde adayları bilgilendirme adına bu haberimizi kaleme aldık.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

İlana başvuru yapacak adayların lise mezunu olması, 31 Aralık 1993 – 01 Ekim 2000 tarihleri arasında doğmuş olması, TYT 'den en az 260 puan almış olması (Emniyet Teşkilatı personeli Klasbahis şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocukları için en az 150 almış olması), herhangi bir sağlık sorunu olmaması, sicil kaydı temiz olması gerekmektedir.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

2500 polis alımı için başvurular Polis Akademisi Başkanlığı aracılığıyla E Devlet üzerinden yapılmaktadır. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki bağlantı adresinden müracaatını bugün yapması gerekmektedir. Başvuru için osn gün bugün (26 Ağustos)

BAŞVURU ÜCRETİ

Söz konusu alıma başvuru yapanlar 100 TL olan başvuru ücretini 26 Ağustos saat 17.00 'a kadar Halkbank şubesi ya da ATM'sinden, "Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2018 Yılı PMYO Giriş Sınavı”  isimli hesaba yatırması gerekmektedir.

MÜLAKATLAR NE ZAMAN?

Başvuru sonuçları ile mülakat yer ve tarihleri daha sonra duyurulacaktır. Bu duyuru hakkında kesin tarih yok. Ancak duyuru geldiği anda bildirim alarak haberdar olmak için KAMUBULTENİ mobil uygulamasını telefonunuza indirin.

Adaylar mülakatlara gelirken aşağıdaki evrakları yanında getirecek.

Adaylar evrakları teslim ettikten sonra sırayla önsağlık, fiziki yeterlilik ve sözlü mülakata alınacak. Sınav sürecinden haberdar olmak, tüm polis, asker ve memur alımlarını anlık takip etmek için;

Kamubulteni.com | Ankara