Erdoğan Müjdeyi Verdi: 4 Şehre 2909 Personel Alımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın imzası ile Resmi Gazete 'de yayımlanan kararda 4 farklı şehre 2 bin 909 personel alımı yapılacağına yer verildi.

Erdoğan Müjdeyi Verdi: 4 Şehre 2909 Personel Alımı

Erdoğan imzaladı: Bu 4 ilde yaşayanlara iş. 2909 PERSONEL ALIMI.

Bugün Resmi Gazete 'de önemli karar yayımlandı.  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın imzaı ile yayımlnanan duyuruda bazı şirketlere proje bazlı destek verileceği bildirildi. 4 şehirdeki bazı şirketlere devlet tarafından verilecek destek için yayımlanan duyuru haberimizde. 

Ankara, İstanbul, Bursa ve Adana şehirlerinde bulunan bazı şirketlere verilecek destekler için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bir değerlendirme yaptı. 

Toplamda 14 milyon TL devlet desteği ile 5 proje hayata geçirilecek ve 4 şehirde binlerce kişi işe alınacak. Bakan Varank konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu projelerle toplam 3 bin kişiye yeni istihdam sağlanacak. Bu yatırımlar hayata geçtiğinde dış ticaret açığının azaltılmasına yıllık 1,4 milyar dolar katkı yapacak.” ifadelerini kullandı.

Proje Bazlı Teşvik Sistemi adı altında verilecek desteklerde; ithalat bağımlılığını azaltma, nitelikli iş gücünün istihdamına öncülük etme, arz güvenliği sağlama, teknolojik dönüşümü gerçekleştirme ve yenilikçi, Ar-Ge yoğun, katma değeri yüksek projeleri desteklemek gibi 5 ana hedefle 2016 yılında hayata geçirildi.

ADANA: 590 PERSONEL ALINACAK

Adana ’ya Polipropilen Tesisi: Sabit yatırım tutarı 8 milyar 225 milyon TL ile yıllık 450 bin ton kapasiteli polipropilen üretim tesisi kurulacak, 590 kişiye ilave istihdam sağlanacak.

ANKARA: 982 PERSONEL ALINACAK

Başkente çevreci yatırım: Kurulacak güneş paneli üretim tesisi, Proje Bazlı Teşvik Sistemi’nden faydalanacak. Toplam sabit yatırım tutarı 1 milyar 991 milyon TL olan ve yılda 500 MWp kapasiteli fotovoltaik güneş paneli üretim tesisi ile 982 kişiye ek istihdam sağlanacak.

ANKARA: 52 PERSONEL ALINACAK

Ankara'ya bir de rüzgar tüneli: Toplam sabit yatırım tutarı 1 milyar 427 milyon TL rüzgâr tüneli tesisi, 52 kişiye yeni iş kapısı olacak. 

BURSA: 173 PERSONEL ALINACAK

Bursa’ya çelik gibi tesis: Otomotiv sektörünün kalbi Bursa  da yararlanacak. Bursa’da toplam sabit yatırım tutarı 852 milyon TL olan; makine, otomotiv, ulaştırma ve enerji sektörlerine yönelik yüksek vasıflı çeliklerden ve süper alaşımlı malzemelerden dövme ürünleri üretimi tesisi kurulacak. Tesisin yıllık kapasitesi 60 bin ton olacak. Bu tesis ile 173 kişiye yeni istihdam sağlanacak.

İSTANBUL: 1112 PERSONEL ALINACAK

İHA Üretim Tesisi: İstanbul’a toplam sabit yatırım tutarı 600 milyon TL olan insansız hava aracı (İHA) ve sistemleri üretim tesisi yatırımı yapılacak. Bu tesis ile bin 112 kişi yeni bir işe kavuşacak. Son yıllarda özellikle savunma sanayinin göz bebeği olan İHA’ların yerli ve milli imkanlarla üretilmesi ile dışa bağımlılık azalacak, ihracat artacak, cari açığın kapanmasına yardımcı olunacak. Bu yatırım, 393 milyon dolarlık ithalatın önüne geçecek, ihracata 413 milyon dolar katkı verecek.

İLANLAR GELİNCE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN