Adalet Bakanlığı'na Brüt 12 Bin TL Maaşla Mütercim Alımı Yapılacak - İşte İstenen Belgeler

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruda, bakanlığın sözleşmeli mütercim alımı yapacağı belirtilmişti. Peki Mütercim alımı için kimler başvuru yapabilir, başvurular hangi tarihlerde yapılacak. İşte detaylar...

Adalet Bakanlığı'na Brüt 12 Bin TL Maaşla Mütercim Alımı Yapılacak - İşte İstenen Belgeler

Adalet Bakanlığı'na Brüt 12 Bin TL Maaşla Mütercim Alımı Yapılacak - İşte İstenen Belgeler

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruda, bakanlığın sözleşmeli mütercim alımı yapacağı belirtilmiş, ilgili duyuruda "Bakanlığımız merkez teşkilâtında çalıştırılmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların” “Sınav Şartı” başlıklı Ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi doğrultusunda, 2018-KPSS (B grubu) puan sırasına konulmak suretiyle, her bir dil unvanı için boş bulunan pozisyonun 10 katı aday arasından, Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav sonucuna göre 7 adet İngilizce, 2 adet Fransızca ve 1 adet Arapça dilinde mütercim pozisyonuna sözleşmeli personel alınacaktır." ifadeleri yer almıştı.

İLKOKUL, LİSE, ÖNLİSANS, LİSANS DÜZEYİNDEN YÜKSEK MAAŞLA YENİ İŞ HABERLERİ İÇİN TIKLA.

Sözleşmeli mütercim alımı için başvuru yapacak adayların mütercim-tercümanlık ya da çeviribilim lisans programından mezun olmasının yanı sıra, "Son beş yıl içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan yabancı dil sınavının (YDS) İngilizce, Arapça veya Fransızca bölümlerinin en az birinden (A) düzeyinde puana veya son iki yıl içerisinde alınan dil yeterliliği bakımından ÖSYM tarafından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak, 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden ilan edilen pozisyonun 10 katı aday arasına girecek yeterlikte puana sahip olmak,Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak," şartlarını da yerine getirmesi gerekiyor. Başvuru sırasında adaylardan talep edilen belgeler aşağıdaki gibi oldu: 

Başvuru formu pgm.adalet.gov.tr adresinden temin edilebilecek. Başvurular 5-19 Temmuz 2019 tarihleri arasında, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde bakanlığa ulaşacak şekilde posta ile yapılacak.

KAMUBULTENİ.COM -  ANKARA