Yokuş :'Kamuda KPSS'ye Ek Mülakatı Yaygınlaştırarak Milyonlarca Evladımızın Ahını Aldınız, Şimdi de e-Haciz ile Tehdit Ediyorsunuz'

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, milyonlarca KYK ve GSS borçlusunun banka hesaplarına e-haciz geldiğine yönelik bilgiler üzerine çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.  Gençlerin iş gücüne katılımı konusunda Cumhuriyet tarihinin en kötü döneminin yaşandığını söyleyen Konya Milletvekili, her üç gençten birinin işsizlik belasıyla baş başa olduğunu, bu gençlerin sadece işsizlik sorunuyla değil, bir de üniversite okurken maddi zorlukların üstesinden gelmek için başvurdukları KYK kredisinin faizleriyle

Yokuş :'Kamuda KPSS'ye Ek Mülakatı Yaygınlaştırarak Milyonlarca Evladımızın Ahını Aldınız, Şimdi de e-Haciz ile Tehdit Ediyorsunuz'

KAMUBULTENİ /ÖZEL

Kamuda KPSS'ye Ek Mülakatı Yaygınlaştırarak Milyonlarca Evladımızın Ahını Aldınız, Şimdi de e-Haciz ile Tehdit Ediyorsunuz

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, milyonlarca KYK ve GSS borçlusunun banka hesaplarına e-haciz geldiğine yönelik bilgiler üzerine çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.  Gençlerin iş gücüne katılımı konusunda Cumhuriyet tarihinin en kötü döneminin yaşandığını söyleyen Konya Milletvekili, her üç gençten birinin işsizlik belasıyla baş başa olduğunu, bu gençlerin sadece işsizlik sorunuyla değil, bir de üniversite okurken maddi zorlukların üstesinden gelmek için başvurdukları KYK kredisinin faizleriyle mücadele ettiklerini söyledi.

Gençlerin Umuduyla Oynamayın

Kamuda iş bulma hayaliyle KPSS'ye çalışan ve yüksek puan alan gençlerin, mülakat süreci içerisinde haksızlıklara uğradıklarını belirten binlerce mesaj aldıklarını vurgulayan İYİ Parti'nin Konya Milletvekili, "Kamu Personeli Seçme Sınavı, adı üstünde! Kamuya personel seçmek için yapılan bir sınav. Madem bu sınav sizin için yeterli olmuyor neden bu sınavı yapıyorsunuz? TRT'ye spiker alacaksanız mülakata tabi tutun onda sıkıntı yok, fakat hizmetli alımı için dahi mülakat yapmak vicdana sığıyor mu? KPSS'ye ek olarak mülakatları yaygınlaştırarak adam kayırmacılığın zirvesine oturdunuz. 

KPSS'DE YÜKSEK PUAN ALAN GENÇLER MÜLAKATLARDA HAKSIZLIKLA ELENİYOR

Alnının teri, bileğinin hakkıyla KPSS'de yüksek puan alan gençler mülakatlarda elenirken. Daha iki kelimeyi yan yana getiremeyen düşük puan alan yandaşların kamuya alındığı iddiaları var. Bu iddialara yanıt veremiyorlar, mülakatları kaldırın dediğimizde 'mülakat gerekli' diyorlar, fakat neden lazım olduğunu açıklayamıyorlar. Madem lazım, o zaman mülakatlar kayıt altına alınsın. Bakın bu hiç bir müslümanın içine sindiremeyeceği bir durumdur. Dinimizde hak yemek büyük bir haramdır. Gençlerin umuduyla oynamak iktidarın görevi değildir." ifadelerini kullandı.

"İşsiz olan gençler bir de KYK kredi faizleriyle boğuşuyor" şeklinde konuşmasına devam eden İYİ Parti Konya Milletvekili şu şekilde devam etti: 

İŞSİZ GENÇLER NEYE UĞRADIKLARINI ŞAŞIRIYORLAR

Yahu bu adam işsiz. Adı üstünde 'İŞSİZ' . İşsiz olan birisine 'Faiziyle borç öde' demek hangi vicdana sığar. Bir de e-Haciz çıkardılar. İşsiz gençler banka hesaplarında varsa bir çay parası, bir simit parası, bunu çekmek istediklerinde neye uğradıklarını şaşırıyor. Çünkü bir bakıyorlar ki e-Haciz gelmiş. Neden gelmiş bu e-haciz, işsiz genç borcunu ödeyememiş diye. 

ZENGİNLERE 'AF' , 'YAPILANDIRMA' VARSA İŞSİZ EVLATLARIMIZA DA OLMALI!

Bankaların, Müteahhitlerin, Rantçıların borçlarına gelince af çıkıyor, yapılandırma çıkıyor da, bu gençlerin KYK ve GSS borcu faizlerine neden yapılandırma ya da af çıkmıyor. Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Onları hayata küstürerek bir şey kazanamayız. 

YANDAŞLARIN ÇOCUĞU SEFA SÜRERKEN, EKMEĞİNİ BİLEĞİNİN HAKKIYLA KAZANMAK İSTEYEN GENÇLERİN MORALİNİ BOZMAYA HAKKINIZ YOK

Yandaşın çocuğu lüks yatlarda-katlarda sefa sürerken, üniversiteyi başarıyla bitirip, alın teri, bileğinin hakkıyla iş bulmak için çalışan, çabalayan yavrularımızın moralini bozmaya hakkınız yok. 

BU KONUDA MUHALEFET ETMEYİZ! EVLATLARIMIZIN İYİLİĞİ İÇİN ATILACAK HER TÜRLÜ ADIMA VARIZ

İktidar bu konuya acilen çözüm bulmalı. Bu konuda yapılacak , gençlerimize iyi gelecek her türlü düzenlemede çekinmeden destek veririz. Çünkü biz rantçıların değil, aziz milletimizin, gençlerimizin yanındayız." dedi.