Yokuş: Beraat Eden 17 Bin Memur İade Bekliyor

İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM Genel Kurulu 'nda yaptığı açıklamada KHK ile ihraç edilen, ancak hakkında beraat kararı verilip kamuya iade edilmeyen memurlara değindi.

Yokuş: Beraat Eden 17 Bin Memur İade Bekliyor

İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

2019 yılı  bütçe görüşmelerinin devam ettiği Genel Kurulda kürsüye geçen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, KHK ile ihraç edilen memurların durumuna değindi.

"Memurlar devletin görünen yüzüdür." diyen Yokuş, "“Memurların yüzü gülmez ise devletin de yüzü gülmez.” denir. Bugün ülkemizde en mutsuz ve en huzursuz sosyal kesimin başında devlet memurları gelmektedir. Sebebi ise sadece aldıkları ücretlerin yetersizliği değildir. Onun ötesinde, kamuda AK PARTİ iktidarıyla birlikte yerle yeksan edilen liyakat, tecrübe ve birikimin yerine yandaş, cemaattaş, akrabadaşların almasıdır. Hak, hukuk ve adalet kamuda rafa kaldırılmıştır. Ayrıca ayrımcılık sadece siyasi ve ideolojik olmaktan öteye geçmiş, sendikal ayrımcılığa, mezhep ve meşrep ayrımcılığına kadar uzanmıştır. On beş yılı aşkın bir süredir iktidarın uygulamalarını bizzat yaşamış biri olarak bunları açık bir yüreklilikle söylüyorum ve kamuda örgütlü işçi ve memur sendikalarını da hakem olarak sözlerimi teyit noktasında burada söylüyorum. Gidin TÜRK-İŞ’e sorun, Türkiye KAMU-SEN’e sorun, DİSK’e sorun, KESK’e sorun, kamu iş yöneticilerine bir sorun Allah aşkına, kamuda işçi ve memur ayrımcılığını on altı yılda hangi noktaya getirdiğinizi bir sorun. Ha sormanıza gerek yok, zaten beraber yaptınız, el birliğiyle yaptınız, her birini beraber yaptınız, günahı beraber işlediniz, onlara niye soracaksınız?" dedi.

ACILARIN TEK SORUMLUSU SİYASİ İKTİDARDIR

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası yaşanan acıların tek sorumlusunun iktidar olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Yokuş, "15 Temmuz; liyakat, tecrübe ve ehliyet yerine, cemaat ve yandaş tercihinin bir sonucudur. O ihanet sonrası İstanbul Yenikapı’dan söylenen bir söz vardı, ne güzel sözdü o: “Yenikapı ruhu.” O gün muhteşem bir tablo vardı Yenikapıda, milyonlar oradaydı, siyasi lidereler oradaydı. O güzel tabloda tek yürek, tek ruhta bütünleşmişti Türk milleti: “Başka Türkiye yok, başka Türk milleti yok, hepimiz kardeşiz. Ayrımcılık olmayacak, kayırmacılık olmayacak, Türkiye birlik olacak.” denildi. Ancak, Yenikapı ruhu İstanbul Boğazı’nın sularında kaldı. Yenikapı ruhu bir türlü başkente uğramadığı gibi, kamu kurumlarının yanından dahi geçmedi. İktidarın bakanlarının kenarından, kıyısından bile geçmedi; aynı tas aynı hamam. Geldiniz orada yine ayrımcılık, yine kayırmacılık, yine yandaş atamaları aldı başını gidiyor."

İADE EDİLMEYEN MEMURLAR

Hakkında açılmış davadan beraat eden kamu personellerinin görevine iadeyi bekelediğini, ancak bu memurların iade edilmediğini vurgulayan Yokuş, şu ifadeleri kullandı:

"AKP Hükûmeti daha berbat bir şey yaptı, OHAL’in arkasına sığınarak Anayasa’yı ve yasaları çiğnedi. 657 sayılı Yasa’yı paspas yaptı. Ülkede ve kamuda korku cumhuriyeti düzeni kurdu. KHK nedeniyle on binlerce çalışanı yargısız infaza tabi tuttu. Bugün 17 bini aşkın beraat etmiş kamu görevlisinin işlerine iadeleri yapılmıyor. Zulüm boyutlarını göstermesi bakımından bu, sizin için önemli bir sonuçtur."

Kamubulteni.com  | Ankara