Yaş mağdurlarından kamuoyuna duyuru

Günümüz koşullarına aykırı, temel bir hak olan Eğitim-Öğrenim imkânlarını kısıtlayan, kamu personeli alımlarında uygulanan 35 yaş haddinin günümüz koşullarına uygun olarak 45 yaşın ikmaliyle son bulacak şekilde esnetilmesini istirham ediyoruz.

Yaş mağdurlarından kamuoyuna duyuru

Kamuoyuna Duyuru;

Sn. Devlet Büyüklerimiz,

Yürütülen kamu hizmetlerinin daha verimli, kaliteli ve rasyonel hâle getirilebilmesi, Hukuk Devleti İlkesinin bir gereği olarak da adalet ve hakkaniyet ölçüsüyle günümüz koşullarına uyarlamak, AB ülkeleri ve diğer gelişmiş ülkelerdeki uygulamalara koşut olarak mevzuatı güncellemek, Devletimizin daha verimli hizmet sunabilmesinin önündeki fırsat eşitsizliğinin giderilmesi saikiyle... Eğitimli, vasıflı, beşeri sermayeden yararlanması mevzuunda, vaki haksız bu uygulamaya SON VERİLMESİNİ İSTİRHAM EDİYORUZ. 

Behemehal ifade edilmelidir ki, kamu alımlarında uygulanan 35 yaş haddi, Ülkemizin tarafı olduğu Milletlerarası sözleşmelere de aykırıdır.

1982 Anayasası’nda geçen Temel Hak ve Hürriyetler TEMEL OLMA VASFINI, ilk defa Anayasamızda düzenlenmiş olmasından değil; Türkiye’nin tarafı olduğu ve ihlâl edemeyeceği Bölgesel ve Uluslararası sözleşmelerden almaktadır. Yâni, EĞİTİM HAKKI, TEMEL OLMA NİTELİĞİNİ, en güçlü ulusal norm olan 1982 Anayasası’yla ilk el bir biçimde düzenlenmiş olmasından değil; TARAFI OLDUĞUMUZ MİLLETLERARASI insan hakları mekanizmalarından almaktadır. Bildiğimiz gibi, Temel Hak ve Hürriyetler, olağanüstü hâllerde bile sınırlandırılırken; Sözleşmeye taraf devlet; ÖLÇÜLÜ OLMAK, aynı zamanda MİLLETLERARASI SÖZLEŞMELERDEN DOĞAN YÜKÜMLÜLÜKLERE riayet etmek durumundadır. 

Kıymetli Devlet Büyüklerimiz; 

Geçmiş zamanda maruz kaldığımız, suçsuz ve günahsız yere bizleri bir takım politik uygulamalarla 28 Şubat Postmodern Darbesi, katsayı zulmü ve terör örgütlerinin usûlsüzlükleri mağdur ettiğinden; mağduriyetimizin, meşrû ve isabetli talebimiz olan tüm kamu alımlarında yazılı/sözlü sınavlar için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 40. maddesinde ifade edilen 35 yaş haddinin 45 yaş olacak şekilde revize edilmesidir. 

Bu güncellemeyi sizlerden göz yaşı, dua, umut ve çaresizlik içerisinde bekleyen yüz binleri aşkın vatanperver, idealist adayların talebinin, 31 Mart 2019 daki Mahallî Seçimlerden önce giderilmesi Hukuk Devleti İlkesinin de bir gereği olarak, adalet ve hakkaniyet terazisinin bir karşılığı olacaktır. 

Saygıdeğer, Kıymetli Devlet Büyüklerimizden meşrû (haklı) ve isabetli olan bu talebimizin giderilmesini, uzun yıllar verdiğimiz emeklerimizin ziyan olmamasını, Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkmasında doğrudan katkımız olsun istiyoruz.

Sonuç itibarıyla; Avrupa Birliği ülkelerinde, kamuya yönelik personel alımlarında üst yaş sınırı yoktur ve temennimiz; yaş haddi sorununun mağdur adaylar lehine bir neticeye kavuşturulmasıdır. 

Durumu bilgilerinize sunar; gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz...


KAMU İSTİHDAM MAĞDURİYETLERİ VE DAYANIŞMA PLATFORM SÖZCÜSÜ 
KENAN AKBULUT

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA