Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Ek Gösterge-4B Kadro-Bayram İkramiyesi-Emeklilere Aile Yardımı Talebi

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren 2019 yılı toplu sözleşme görüşmeleri için geri sayım devam ediyor. Peki talepler neler?

Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Ek Gösterge-4B Kadro-Bayram İkramiyesi-Emeklilere Aile Yardımı Talebi

2019 yılı toplu sözleşme görüşmeleri için geri sayım sona eriyor.

Milyonlarca kamu personeli ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri için geri sayım devam ederken , bu yılki görüşmede masada olacak maddeler de belli olmaya başaldı. 

Ağustos ayında başlaması beklenen toplu sözleşme görüşmelerinde gündem yoğun olacak. 

MEMURLARIN BAYRAM İKRAMİYESİ TALEPLERİ

Emekliler, referandum öncesi gelen bayram ikramiyesi müjdesi ile sevinmiş ve her bayramda ikramiye almaya başlamıştı. Milyonlarca kamu personeli ise bayram ikramiyesinden faydalanmak istiyor. Bu konu , bu yılki toplu sözleşmede yer alacak.

EMEKLİLERE AİLE YARDIMI

Memur-Sen'in; KPDK 'da, sonuç alınamazsa toplu sözleşme görüşmelerinde masaya getireceği talepler arasında memurlara verilen aile yardımının emeklilikte de ödenmesi yer alıyor.

Öte yandan emeklilik ikramiyesinin hesabında 1 tam yıldan eksik olan süreler hesaba dahil edilsin talebi de masada olacka. 

4B KADRO

4/B statüsünde çalışan sağlık çalışanlarına verilen kadro hakkı, diğer kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personele de verilsin.

EK GÖSTERGE

Toplu sözleşme görüşmelerinde özel hizmet tazminatı emekli keseneğinin hesabına dahil edilsin ve 3600 ek göstergenin altında olan tüm kamu çalışanları na 3600 ek gösterge verilsin talebi de olacak.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından toplu sözleşme görüşmelerinden taleplerinizi yazabilirsiniz.

Toplu sözleşme görüşmelerinden haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com  | Ankara