Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Personel Alımı ve GY ve Unvan Değişikliği Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı'na 2019 yılında ilave personel alımı yapılacak. Bakanlık personelin yıllardır beklediği görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının da bu yıl gerçekleştirileceği belirtiliyor. Tarım ve Orman Bakanı Mustafa Aksu, Tarım Bakanlığı'ndan uzun süredir beklenen personel alımı beklentilerinin bu yıl karşılanacağını açıkladı. Detaylar ve daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Personel Alımı ve GY ve Unvan Değişikliği Açıklaması

TARIM VE ORMAN BAKANI YARDIMCISI'NDAN PERSONEL ALIMI VE GYS AÇIKLAMASI

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Bakanlık ve bağlı kuruluşların daha hızlı ve nitelikli hizmet sunabilmesi için personel planlaması yaparak, ihtiyaç duıyulan tüm branşlarda ilave personel alımı yapacağını, alımların bu yıl gerçekleşeceğini söyledi. Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikasının 6'ıncı Olağan Genel Kurulu'na katılan ve burada personel alımı ile bakanlığın çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Aksu, Bakanlığın 2023, 2053 ve 2017 hedeflerine ulaşması için yeni projeler üreteceğini söyledi. Aksu, "Tohumdan sofraya tüm süreçlerin doğru yönetilmesi hayati bir meseledir. Dünya genelinde ciddi bir çölleşmeyle karşı karşıyayız. Tüm yapısal sorunları 2023'e kadar çözmek zorundayız. Su yönetimine ağırlık verdik. Havza yönetimine geçiyoruz. Kuvveti, gücü Bakanlıktan bölgelere indireceğiz. Türkiye'nin tüm şehirlerine su ulaşıyor. Ölçek sorunlarını çözüyoruz. Büyük ovaları koruma altına aldık. Planlı üretime önem veriyoruz. 2018 yılında 14,5 milyar lira olan tarımsal destek miktarını, 2019 yılında 16,1 milyar liraya çıkardık. Tarımsal hasılada Avrupa'da 1'inci, dünyada 7'nci sıradayız." şeklinde konuştu. Toç Bir Sen ile iştişare halinde olunduğunu, sendikanın görüş ve önerileri üzerinde hassasiyetle durulduğunu söyleyen Bakan Yardımcısı, 2019 yılında bakanlığın personel alımları yapacağını, ihtiyaç duyulan tüm branşlar için ilave personel alımları yapılacağını, Görevde Yükselme sınavlarının da 2019 yılında yapılacağını söyledi. Bakan Yardımcısı Aksu, "Toç Bir-Sen ile istişarelerde bulunuyor, görüş ve önerileri üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarında daha hızlı ve nitelikli hizmet sunmak için personel planlaması yaparak, ihtiyaç duyulan tüm branşlarda ilave personel alımını 2019'da gerçekleştireceğiz. Son yıllarda görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları açılmayan, Orman Genel Müdürlüğü ve Tarım İşleri Genel Müdürlüğü başta olmak üzere Bakanlığımız bağlı kuruluşlarında bu sınavların 2019'da açılması için gerekli çalışmaları yapacağız. Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun Ek 2 sayılı cetveline, teknisyen ve teknikerlerin ilave edilmesi için gerekli çalışmaları başlatacağız." şeklinde konuştu.

TBMM'de de Gündeme Gelmişti!

Bir önceki Tarım Bakanı'nın 3 bin 500 atama sözü verdiğini hatırlatan Manisa Milletvekili Akçay, binlerce veteriner hekim, ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisinin Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gelecek atama müjdesini beklediğini söyledi.  

MHP'li Akçay, "ülkemizde her yıl ziraat fakültelerinden binlerce gencimiz milletimizin gıda güvenliğini artırmak, daha sağlıklı ürünler tüketebilmesine imkân tanımak için eğitim alıyor. Binlerce veteriner hekim, ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde açılacak kadroları beklemektedir. Tarım ve Orman Bakanlığında on sekiz aydır bu kadrolar için hiçbir atama yapılmamıştır.Geçtiğimiz yıl bütçe görüşmelerinde dönemin Tarım Bakanı en az 3.500 atama sözü vermişti. Bütçe görüşmelerine yine başlamak üzereyiz ama bu konuda bir atama çalışması yok. Bu bahse konu mühendislerin istihdam edilmesine sadece bir işsizlik ve istihdam sorunu olarak da bakamayız. Bu konu aynı zamanda gıda güvenliğine yaklaşımı da ortaya koymaktadır. Bu gençlerimiz gıda güvenliğini artırmak ve daha sağlıklı ürünlerin üretilmesine ve tüketilmesine imkân tanımak için eğitim almışlardır. Bu iki hususu da dikkate alarak Hükûmetin, ilgili bakanlığın kararını vermesi gerekmektedir." şeklinde konuşmuştu.

CHP'li Özkan ise: "Gıda Tarım ve Hayvancılık, şimdiki adıyla Sn. Fakıbaba 19 Aralık 2017'de TBMM Meclis görüşmelerinde , 2018 yılı içerisinde en az 3 bin 500 atama yapacaklarını söylemişlerdi. Sn. Bakanın açıklamasının üzerinden 14 ay geçmesine rağmen bir adım atılmamıştır,  150 bin işsiz , ziraat mühendisi, veteriner hekim,  gıda mühendisi, su ürünleri mühendisleri bir hayal kırıklığı içerisindeler. Bakan değişse de sözü veren hükümettir. Basında hergün eksik personel yüzünden  Tarım ve Orman Bakanlığı'nda bir şeylerin eksik gittiğini, projelerin uygulanamadığını görüyoruz. 150 bin işsiz verilen sözün tutulmasını bekliyor. KPSS'de yeterli puan almış 14 aydır ümitle bekleyen gençlerimizin atamaları ne zaman yapılacaktır?" demişti

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA