Süleyman Soylu'dan Sert Yanıt: Kötü Bir Şey Mi Söyledim!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Keçiören'de katıldığı bir toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu'dan Sert Yanıt: Kötü Bir Şey Mi Söyledim!

Uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamaların çarpıtıldığını söyleyen Süleyman Soylu, torbacılara yönelik polislere söylediği  'Ayaklarını kırın' talimatıyla ilgili, "Aman onları ufak ufak okşayın, sevin mi' deseydim. Çocuklarımızı zehirleyenlere, ondan sonra da onları kendilerine köle edenlere ne deseydim? 2016'da 500'e yakın kişi öldü. 2018'de rakam 940 oldu. Ben İçişleri Bakanıyım ürktüm, korktum. okulların önünde uyuşturucu satıcısı buluyorsanız ayağını kırın' dedim, kötü mü etmişim Allah'ınızı severseniz." ifadelerini kullandı.

Gençlerimizin Türkiye'nin geleceğindeki önemine dikkat çeken İçişleri Bakanı Soylu, 15 Temmuz hain işgal girişiminde anne babaların engel olmasına rağmen gençlerin sokaklara döküldüğünü vatan savunmasında en önde yer aldıklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu, bazı açıklamalarından dolayı kendisine kızıldığını belirterrek, "Bana bazen kızarlar, 'çok sert konuşuyorsun, sözünü esirgemiyorsun' diye. Ben ne yapsaydım uyuşturucuyu okulların önünde satanlara, 'Aman onları ufak ufak okşayın, sevin mi' deseydim. Çocuklarımızı zehirleyenlere, ondan sonra da onları kendilerine köle edenlere ne deseydim? Avrupa'dan Türkiye'ye çok büyük bir sentetik uyuşturucu akını geldi. 2015 ve 2016'da 500'e yakın kişi öldü. 2016'da rakam 920'ye çıktı. Ben İçişleri Bakanıyım ürktüm, korktum. Hemen Cumhurbaşkanımıza gittim. Bir başka terör saldırısı uyuşturucuyla karşı karşıyayız. 2018'de rakam 940 oldu. Ondan sonra arkadaşlarımıza 'bunun kökünü kurutacağız ve okulların önünde uyuşturucu satıcısı buluyorsanız ayağını kırın' dedim, kötü mü etmişim Allah'ınızı severseniz.Bir yılda yapılan çalışmalarla bunu yüzde 50 indirme fırsatını yakaladık. Daha da indireceğiz. Daha dün İstanbul'da bin 200 kilo eroin yakaladık. Bir hafta önce Erzurum'da bin 550 kilo Cumhuriyet tarihinin en büyük rekorunu yakaladık. Bir ay önce Erzincan'da yaklaşık bin 250 kilo yakaladık. Sadece sokak satıcılarıyla uğraşmıyoruz. İzmir'de hiç uyuşturucuyla alakası olmayan bir adamı 3 ay, 4 ay izledik. Kafasına çöktük, hem elindeki malı aldık, hem de onunla işbirliği içindeki hainleri deşifre ettik, kodese gönderdik" dedi.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA