Sözleşmeli Kamu Personellerine Kadro Müjdesi

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bir son dakika açıklamasında bulundu ve kamuda çalışan sözleşmeli personellere kadro için çalışmalar olduğunu söyledi.

Sözleşmeli Kamu Personellerine Kadro Müjdesi

Sözleşmeli personele kadro müjdesi geldi.

Beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ile Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz 'ü makamında ziyaret eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. .

Fazla mesai konusuna değinen  ve bu konuda hassas olduklarını söyleyen Bakan Gül şu ifadeleri kullandı:

"Bu konuda komisyon başkanlarımıza da çok sıkı telkinlerimiz var. Bir alın teri kurumadan çalışanımız neyi hak ediyorsa asla ve asla bu teri kurumadan onun hakkını vermek bizim görevimiz. Bu konuda büyük gayret içerisindeyiz."

Bakan Gül açıklamasının devamında, "Ama bunu yaparken özellikle çalışan arkadaşlarımızın, yıllarca icra katibi, zabıt katibi olarak çalışmış arkadaşlarımızın da haklarını koruyacağız. Onlar da bu sınava girebilecekler, yükselebilecekler. Bu konuda da sizlerin emeğini asla gözden uzak tutmayacağız." dedi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO

Bakan Gül açıklamasının devamında , kamuda çalışan sözleşmeli personellere değindi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bir diğer konu, sözleşmeli arkadaşlarımız özellikle bazı kurumlarda var. Esasen aynı işi yapan arkadaşlarımızın bu konuda, özellikle adalet teşkilatında yine çabamız buna önem verip uğraşacağız. İnşallah sözleşmeli arkadaşlarımızın hepsinin kadroya geçmesi hususunda biz de çabalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah o konuda da güzel bir netice alırız. Çünkü hem çalışma barışı hem yapılan iş itibarıyla hem de bazı hususlarda adımlar atmak istediğimizde sözleşmeli mevzuatı karşımıza çıkıyor ama biz bu konuda da bir farklılığın olmaması gerektiğini düşünüyoruz bakanlık olarak. Bunu geçen dönemde çalıştık Meclis çalışmalarında, bu dönem inşallah takipçisi olacağız."

KADRO HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara