Son Dakika: Memur ve Emekli Maaş Zammı Belli Oluyor-İşte Son Rakamlar

Memurların ve memur emeklilerin maaş zammında son dakika açıklaması. Edinilen son dakika bilgilerine göre memur ve memur emeklisi maaş zam oranlarının 28 Ağustos 2019 günü açıklanacağına yer verildi.

Son Dakika: Memur ve Emekli Maaş Zammı Belli Oluyor-İşte Son Rakamlar

Memur ve emekli maa şzammında kritik gün geldi.

5 milyondan fazla memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde sona geliniyor. Masada hükümet ile sendikalar anlaşamayınca konu hakem kuruluna taşındı. Memur ve emeklilerin maaş zamlarında nihai karar hakem kurulu tarafından verilecek. 

23 Ağustos 2019 günü memurların yetkili sendikası Memur Sen Hakem Kurulu 'na başvurusunu yaptı ve 24 Ağustos 2019 Cumartesi günü ilk toplantı yapıldı. Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş 'ın başkanlığında toplanan ve 11 üyeden oluşan Hakem Kurulu, toplantılarına devam etti ve nihai karara az kaldı.

Hizmet kollarının talepleri için görüşmelerini yapan Hakem Kurulu i nihai karar için çalışmalara başladı. 

KARAR YARIN

Toplu sözleşme görüşmeleri için verilen süre yarın sona eriyor. Hakem Kurulu son toplantısını yapacak ve memur maaş zammına ilişkin nihai kararı kamuoyuna duyuruacak. 

HÜKÜMETİN İLK TEKLİFİ

Hükümet keseimi toplu sözleşmede hükümet 2020 için 3,5+3 , 2021 senesi için ise 3+2,5 zam önerisini sunmuştu.

İKİNCİ TEKLİF

Bu teklif sendikalar tarafından büyük tepki ile karşılandı. Bu tepkiler sonrası hükümet teklifini güncelledi ve 2020 yılı için 4+4, 2021 için ise 3+3 önermiştiç.

MEMUR SEN 'İN TALEBİ

Memur-Sen ise toplu sözleşmede memurlar için seyyanen 200 lira, 2020 için 8+7, 2021 için 6+6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talebinde bulunmuştu.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAM AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN