Sigara İçen Diyanet Personeline Hac Görevi Artık Yok

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 İl Dini Yüksek İhtisas Merkezi ve Eğitim Merkezi Müdürlüklerine bir yazı gönderildi ve sigara içen personele hac görevi verilmeyeceğini belirtti.

Sigara İçen Diyanet Personeline Hac Görevi Artık Yok

Diyanet 81 İl Müftülüğüne bir yazı gönderdi ve sigara içmeyen personellere hac görevi verilmeyeceğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş' ın imzası ile Dini Yüksek İhtisas Merkezi ve Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilen talimat ile artık sigara içen personeller hav görevine gönderilmeyecek.

Diyanet 'in 81 İle gönderdiği talimatta şu ifadelere yer verildi:

"Başkanlığımız hac organizasyonu ile kutsal topraklara giden vatandaşlarımızın hac ibadetlerini sahih, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yerine getirebilmelerinde personelimize büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Bu nedenle organizasyonumuzun her kademesinde görev yapacak personelimizin ehliyetli ve liyakatli olması Başkanlık olarak önem ve öncelik verdiğimiz hususların başında yer almaktadır."

Söz konusu talimatta şu ifadeler yer aldı:

"Hiç şüphe yok ki, bu durum kutsal toprakların manevi atmosferine yakışmadığı gibi rehberlik yaptığımız hac yolcularımızın da örneklik ve rehberlik noktasında beklentilerine uygun düşmemektedir."

Uygun düşmediği için de bu konuda Diyanet organizasyonuyla hacca veya umreye giden vatandaşlardan Başkanlığa sayısız şikâyet dilekçesi geldiği ve hâlâ gelmekte olduğu aktarılan talimatta, "Bu itibarla bu yıl yapılacak hac görevli seçim mülakatlarında sigara içmeyen personel, sigara içen personele tercih edilecek; daha sonraki yıllarda da sigara içen personele hac organizasyonunda görev verilmeyecektir. Konu üzerinde hassasiyetle durulmasını ve söz konusu hususun tüm personele imza karşılığında duyurulmasını önemle rica ederim." ifadelerine yer verildi.

Kamubulteni.com  | Ankara