Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını Atamaları Yapıldı

Son dakika haberi: Çalışma Bakanlığı 425 şehit yakını , gazi ve gazi yakını atamasını yaptı.

Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını Atamaları Yapıldı

Gaziler gününde 425 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımı ile düzenlenen“Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını İstihdamı Atama Töreni” nde 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayarak açıklamasına başlayan Bakan, “Atama törenini böyle bir günde gerçekleştirmenin büyük bir mutluluğunu yaşamaktayız.” dedi.

36 BİN ÇALIŞAN

Bakan Selçuk, yaptığı açıklamada kamuda bu statüde çalışan sayısının 36 bine yükseldiğini belirtti.

1619 atama bu yıl yapıldı

2019 yılının ilk altı ayında bin 194 hak sahibinin yapıldığını, ataması yapılan 425 kişiyle birlikte bu sayının toplamda bin 619’a ulaştığını ifade eden Bakan Selçuk, “1995’ten bu yana da kamu kurumlarına 42 bin 537 hak sahibini yerleştirmiş olacağız.” açıklamasında bulundu.

Yapılan iyileştirmelerle ilgili konuşan Bakan Selçuk, “Eskiden sadece memur ve hizmetli kadrolarına atama yapılırken,  öğrenim durumuna göre ihraz edilen unvanlara atanma imkânı sunmuş olduk. Hak sahipleri artık öğretmen, hemşire, mühendis gibi unvanlı kadrolara da atanabiliyor. Hizmetli unvanında çalışan gazilerimizin memur unvanlı kadrolara geçmesine imkan sağladık. Böylece ileride doğabilecek hak kayıplarının önüne geçmiş olduk.” dedi. 

Atamalar hakkında konuşan Bakan , açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bizler, her zaman emeğin ve alın terinin çok değerli olduğuna inanan bir milletiz. Şehitlerimizin canlarıyla, gazilerimizin kahramanlıklarıyla şereflendirdiği bu vatanı; sizlerin vatan sevgisi ve çalışma aşkıyla da daha  ileri noktalara getireceğiz. Sizlerin katılımıyla da ülkenin kalkınması daha ileri noktalara erişecek, biz buna canı gönülden inanıyoruz. Görev yaptığınız her yerde de bizlerin yüz akı olacaksınız inanıyoruz.”

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA