Sahil Güvenlik Komutanlığı Memur Alımı ve Askeri Personel Alımlarına Hız Verecek

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı 2019 yılında sivil memur alımı ve askeri personel alımlarına (sözleşmeli er , erbaş, uzman erbaş, astsubay, subay) hız verecek.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Memur Alımı ve Askeri Personel Alımlarına Hız Verecek

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na Memur ve Askeri Personel Alımları Artacak

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 2019 yılında askeri personel ve memur alımlarına hız vereceği öğrenildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca paylaşılan stratejik plan çerçevesinde komutanlığın taşra teşkilatında yeni karakollar, ilave grup ve hava grup koomutanlıkları için tesisler kuracağı, taşra teşkilatının desteklenmesi amacıyla yeni inşa edilmesi planlanan rıhtım, iskele, mendirek, hava unsurları için hangar ve apron ihtiyaçlarının belirlenmesi ve yapımına gideceği öğrenilirken, Bakanlığın personel sayısını arttırmak için yıl içerisinde ilanlara çıkacağı belirtildi.

STRATEJİK PLANDA PERSONEL TEMİNİNİN YERİ

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2019-2023 stratejik planında yer alan bilgilendirmede, "Personelin nitelik (eğitimli, profesyonel personelden oluşan deniz güvenlik timlerinin teşkil edilmesi) ve nicelik (dalgıç personel sayısının artırılması vb.) olarak artırılması,(DGT)’nin teşkili ve dalgıç personel sayısının artırılması gibi profesyonelleşmeye yönelik çalışmalara devam edilmesi'nin söz konusu olduğu" belirtilmiş, "Sürekli gelişim içinde olan Komutanlığımız tarafından yapılan analiz ve değerlendirmeler neticesinde; önümüzdeki dönemde harekât ihtiyaçlarının ve buna bağlı olarak personel sayısının artacağı öngörülmüştür. Bu durumun yaratacağı fiziksel yapı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yeni projeler üretilmesine devam edilmekte olup karakol binaları ile liman/rıhtım/iskele inşa, onarım ve iyileştirme faaliyetleri aralıksız sürdürülmektedir." ifadeleri kullanılmıştı.

SİVİL MEMUR ALIMLARININ ARTTIRILMASI

İçişleri Bakanlığı'na bağlanan Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı geçtiğimiz yıl çok sayıda personel temini gerçekleştirdi. Jandarma Genel Komutanlığı'nın profesyonelleşme sürecindeki ivme dikkatlerden kaçmazken, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın personel sayısında da artış yaşandı.  Önümüzdeki yıl Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda sivil memur alımlarının arttırılması, profesyonelleşme sürecinin hızlandırılması başlıca hedefler arasında yer alıyor. Komutanlığın personel alımı duyuruları resmi internet sitesi olan sahilguvenlik.gov.tr 'de yayımlanıyor. 

İlanlar yayımlandığı anda haberdar olmak , mobil cihazınıza bildirim almak için TIKLAYIN.

Personel alımlarını takip etmek, diğer adaylarla iletişime geçerek fikir alışverişinde bulunmak için TIKLAYIN.