Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik Personelinde 'Taltif' için Yeni Kriter Geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na önümüzdeki günlerde beklenen teklifle Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma ve Emniyet personelini yakından düzenlemeler bulunuyor. AK Parti, Türk vatandaşlığı iptal edilenlerin çocuklarına, vatandaşlıktan çıkmama konusunda tercih hakkı getirmesini öngören bir düzenlemenin yanı sıra İçişleri Bakanlığı personelini yakından ilgilendirten bazı düzenlemeleri TBMM'ye getiriyor. İşte o düzenleme.

Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik Personelinde 'Taltif' için Yeni Kriter Geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na önümüzdeki günlerde beklenen teklifle Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma ve Emniyet personelini yakından düzenlemeler bulunuyor. AK Parti, Türk vatandaşlığı iptal edilenlerin çocukalrına, vatandaşlıktan çıkmama konusunda tercih hakkı getirmesini öngören bir düzenlemenin yanı sıra İçişleri Bakanlığı personelini yakından ilgilendirten bazı düzenlemeleri TBMM'ye getiriyor.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, AK Parti kurmayları 70 maddeyi barındıran yeni bir torba kanun teklifine imza attı. Önümüzdeki süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunulması beklenen torba teklifte, Türk Vatandaşlığı kanunun yanı sıra, Emniyet, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma genel Komutanlığı personelini de doğrudan ilgilendiren düzenlemeler var. Mevcut düzenlemede Türk vatandaşlığı iptal edilen  ya da vatandaşlıktan çıkma izni verilenlerin çocuklarının da vatandaşlığı kaybetmesi söz konusu, yeni düzenlemeyle bu kişilere tercih hakkı sunulacak. bu durumdaki çocukların vatandaşlıkları otomatik olarak 18 yaşında kadar sürecek, 18 yaşından sonra kişi kendisi vatandaşlık durumuna karar verecek. İlgili torba kanunda taltiflere de düzenleme geliyor.

İçişleri Bakanlığı'na bağlanan Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma genel Komutanlığı'nın personelleri için sonradan ortaya çıkan yasal boşluklar ilgili düzenlemeyle giderilecek. Uyum düzenlemeleriyle jandarma ve sahil güvenlik komutanlığı ile polislerin ödüllerine dair yeni kriterler getirilecek. baş polislerin terfi probleminin çözümü söz konusu olacak. Geçtiğimiz aylarda Baş polislik unvanının kaldırılmasından sonra yapılan düzenlemeyle 45 yaşından küçük, lisans mezunu bin civarında baş polis ve kıdemli baş polis komiser yardımcılığına terfi ettirilmiş, 45 yaşın üzerindekiler düzenlemelerden faydalanamamıştı. Yapılacak yeni düzenlemeyle 45 yaş üstü polislerin de terfisinin önü açılacak. Bu düzenlemeden faydalanabilecek kişilerin sayısının 4 binin üzerinde olduğu vurgulandı.