Personel Açığı Artıyor, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile SGK'dan Personel Alımı Duyurusu Bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile SGK'da görev yapan büro personelinin doğudaki bazı şehirlerde yükselen kiralardan şikayetçi olarak görevlerinden ayrıldığı, bölgede personel ihtiyacının arttığı ivedilikle personel alımı yapılması gerektiği belirtiliyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Büro Memur-Sen Şanlıurfa Başkanı, "Özellikle büro personeli, Şanlıurfa’da kiraların çok yüksek olmasından dolayı sıkça kenti terk etmektedir. SGK ve maliyede personel çok eksik durumdadır." dedi.

Personel Açığı Artıyor, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile SGK'dan Personel Alımı Duyurusu Bekleniyor

Maliye Bakanlığı ve SGK'da Personel Açığı Kapatılacak Mı?

Türk Büro-Sen ve Büro-Memur-Sen'in 3600 ek gösterge konusundaki çağrıları devam ederken, sözleşmeli kamu personelinin kadro talebi, doğum izni ve diğer konularla ilgili de çeşitli girişimler bulunuyor. Doğu illerinde özellikle SGK ve Maliye'nin personel açığı olduğuna ilişkin haber merkezimize çok sayıda mail gelmeye başladı. Konuyla ilgili aslında geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Büro Memur-Sen Başkanı Fethi Akbulu'tun da bir açıklaması oldu. Gazeteipekyol'a konuşan Akbulut, kentte büro personeli olarak görev yapan kamu perosnelinin kira fiyatlarındaki yükseklikten şikayetçi olarak kenti terk ettiğini, SGK ve Maliyede ciddi personel açığının olduğunu söyledi. Akbulut, "Özellikle büro personeli, Şanlıurfa’da kiraların çok yüksek olmasından dolayı sıkça kenti terk etmektedir. SGK ve maliyede personel çok eksik durumdadır. Bu konuya bütün yetkililerin el atması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

3600 ek gösterge ile ilgili de söz konusu internet sitesine değerlendirmelerde bulunan Akbulut, "3600 Ek Gösterge bütün kamu çalışanlarına verilmeli, Sayın Cumhurbaşkanımız ek göstergenin mali yükü konusunda yanlış yönlendirilmektedir. Zaten cumhurbaşkanımızın saydığı kurumlar dışında çok az personel kalmaktadır. 3600 ek gösterge kurum ayrımı yapılmadan herkese verilerek iş barışının bozulması önlenmelidir. 2011 yılında çıkarılan 666 sayılı KHK ile alınan haklar geri verilmelidir. Kurumlarımızda yetişmiş personelin başka kurumlara geçişlerini önlemek amacıyla uzmanlaşmanın önünün açılması gerekmektedir. Toplu Sözleşme kazanımı olan sendikalı memurlara her üç ayda bir ödenen Toplu Sözleşme Primi 750 puandan en az 1500 puana çıkarılmalıdır. Yan ödeme kararnamesine göre en düşük özel hizmet tazminat oranları ile çalışan Genel İdare Hizmetleri çalışanlarının tazminat oranları yeniden düzenlenerek arttırılmalıdır. 4/B sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinin sağlanması." dedi.

Adayların da beklentileri var. Önlisans ve lisans mezunu memur adayları, kamu personeli alımlarında kendi bölümlerine yönelik alımların yetersizliğinden şikayetçi. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile SGK'nın personel açığıyla ilgili bir çalışmasının olup olmadığı henüz bilinmiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapması ya da ilan yayımlanması halinde siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşacağız.

Gelişmeleri takip etmek için Kamu Bülteni uygulamasını indirmeyi unutmayın.

Memur alımları, özel sektör iş fırsatları ve diğer haberlerle ilgili adaylarla bilgi alışverişinde bulunmak, soru sormak ve diğer adaylara yardımcı olmak için TIKLAYIN.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA