Önlisans Sosyal Güvenlik Bölümü Mezunları Daha Fazla Kontenjan Talep Ediyor

Önlisans düzeyinden sosyal güvenlik bölümü mezunu olan gençler, ne özel sektörde ne de kamuda iş bulamadıklarını, konuyla ilgili devlet büyüklerinin vereceği müjdeli haberleri beklediklerini belirtiyor.

Önlisans Sosyal Güvenlik Bölümü Mezunları Daha Fazla Kontenjan Talep Ediyor

Önlisans Sosyal Güvenlik Bölümü Mezunları Daha Fazla Kontenjan Talep Ediyor

Sosyal güvenlik bölümü mezunları atama sayısından ve özel sektördeki işsizlikten dert yanıyor. Kamu bültenine mail yoluyla ulaşan önlisans sosyal güvenlik bölümü mezunları, kendilerine son atamalarda sadece 121 kişilik kontenjan ayrıldığını, binlerce kişinin atama hayalllerinin suya düştüğünü belirtiyor. Konuyla ilgili muhalefet partilerince defalarca soru önergelerinin TBMM'ye sunulduğunu fakat kendilerine yönelik bir müjdeli haberin bir türlü gelmediğini belirten gençler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Selçuk'tan müjdeli haber beklediklerini söylüyor.

Kamu Bülteni'ne gelen Mailde şu ifadeler yer alıyor: 

Önlisans sosyal güvenlik bölümü mezunları olarak her sene azalan kadro sayılarımızdan müzdaribiz. 2016/2018 olmak üzere iki senede sadece iki dönemde alım yapılıp(2017 haziran-2018 haziran) toplamda sadece 121 kişilik kadro verildi. Ülkemizde bulunan SGK merkezlerinin iş yükü açısından oldukça yoğun olduğu her kesim tarafından bilinmektedir ancak neredeyse en az kadro ayrılan bölüm olmak gibi negatif bir özelliğe sahip. 3004 kodlu önlisans sosyal güvenlik bölümü mezunları sadece SGK kadrolarına başvuru yapabilirken bu kadar az kadro sayıları biz mezunları ve bölümü okuyanları oldukça korkutuyor. Hali hazırda bölümümüz adına 2 soru önergesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı sayın Zehra Zümrüt Selçuk hanıma yöneltildi. Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerinden isteğimiz hak ettiğimiz kadronun bize verilmesidir.