OHAL Sonrası İlk İhraç Geldi (OHAL'den Sonra İhraçlar Nasıl olacak?)

Son dakika haberi: OHAL sonrası ilk ihraç kararı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 'ndan geldi. 70 asker kamudan ihraç edildi.

OHAL Sonrası İlk İhraç Geldi (OHAL'den Sonra İhraçlar Nasıl olacak?)

Son dakika haberi: OHAL sonrası ilk ihraç Deniz Kuvvetleri'nde yapıldı.

Genel seçimlerde vaad olan OHAL 'in kaldırılması sonrası kamu kurumlarında ilk ihraç Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 'ndan geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın onayıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 25 subay ve 45 astsubay ihraç edildi.

18 Temmuz 2018 günü kaldırılan OHAL sonrası 7145 sayılı Kanun hayata geçirildi.

Söz konusu yasaya göre , terör bağlantısı tespit edilen kişilere yönelik kamudan ihraç mekanizması, ilgili Bakanın onayına bırakıldı ve bu süreçte çok sayıda kişi FETÖ'den gözaltına alındı ve tutuklandı. Ancak OHAL'in kaldırılmasının üzerinden geçen 6 aylık sürede TSK'da ya da sivil kamu kurum ve kuruluşlarında ihraç mekanizması işletilmedi.

İLK İHRAÇ GELDİ

OHAL 'in ardından 7145 sayılı Kanun yürülüğe girdi ve söz konusu kanun kapsamında kamudan ilk ihraç, geçtiğimiz hafta Deniz Kuvvetleri Komutanlığından geldi. FETÖ ile irtibatı tespit edilen 25 subay ve 45 astsubay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın onay vermesi sonucu TSK'dan ihraç edildi. OHAL sonrası TSK'da 3 binden fazla asker, FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklandı, gözaltına alındı veya geçici görevden uzaklaştırıldı. Bu doğrultuda da TSK'da ihraçların önümüzdeki süreçte de devam etmesi bekleniyor.

TSK'DAN TOPLAMDA 15 BİN 242 İHRAÇ

OHAL döneminde çıkarılan KHK'lar ile toplam 134 bin 144 kişi kamudan ihraç edildi. İhraç edilenlerin 3 bin 981'i görevlerine iade edildi. Bu süreçte TSK'daki toplam ihraç sayısı ise 15 bin 242 oldu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise OHAL sürecinde toplam 2 bin 592 personel ihraç edildi.

Kamubulteni.com  | Ankara