OHAL Komisyonu Kararı ile Göreve İade Edilen Memurlara Yeniden Soruşturma

Son dakika haberi: OHAL Komisyonu 'nun iade kararı sonrası Mustafa Şentop, TBMM 'deki görevine iade edilen 15 kamu personelinin yeniden soruşturulması için talimat verdi.

OHAL Komisyonu Kararı ile Göreve İade Edilen Memurlara Yeniden Soruşturma

İade edilen personellere yeniden soruşturma.

Edinilen son dakika bilgilerine göre, OHAL Komisyonu kamudaki görevinden ihraç edilen 15 meclis memuru hakkında incelemelerini tamamlaıd ve bu personellerin terör iltisaklı olmadığına karar verdi. 15 personelin göreve iade edilmesi üzerinde karar kılan OHAL Komisyonu 'nun bu kararı sonrası personeller görevlerine tekrardan başladı. 

ŞENTOP TEKRAR İNCELEME TALİMATI VERDİ

Geçtiğimiz haftalarda , TBMM Başkanlığı 'ndan Binali Yıldırım 'ın istifa etmesi sonrası seçilen Prof. Dr. Mustafa Şentop, göreve gelince ilk iş olarak bu personeller hakkında suç duyurusunda bulundu ve OHAL Komisyonu 'na 'işini sıkı tutması' konusunda talepte bulundu.

DOSYALAR YENİDEN RAFTAN İNDİRİLDİ

Görevlerine iade edilen 15 kamu personelinin dosyaları raflardan tekrar indirildi ve  haklarında FETÖ irtibatının olup olmadığının yeniden değerlendirilmesi için MİT ve Emniyet İstihbarat ile yazışma yapılmasına karar verildi.

KİŞİ VEYA SİYASETÇİ KOMİSYON KARARLARINI ETKİLEYEMEZ

TBMM personelinin siyasiler ile iç içe olduğu varsayımı, bu personelin siyasi kararlar doğrultusunda OHAL Komisyonunca iadesine karar verildiği değerlendirmesine OHAL Komisyonu Başkanı Salih Tanrıkulu tepki gösterdi. Tanrıkulu, Komisyon kararlarının dosyadaki deliller doğrultusunda hayata geçirildiğini, herhangi bir kişi veya siyasetçinin Komisyon kararlarını etkilemeyeceğini bildirdi.

Kamubulteni.com  |  Ankara