Memurlara Ödül Sistemi ve KPSS-YDS-YKS İçin Yeni Çalışma

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan İnsan Kaynakları Ofisi, yeni düzenlemeler için çalışmalarını sürdürüyor. Memurlara ödül sistemi , kamuya alımlarda planlama ve merkezi sınavlar için yeni raporlama üzerinde çalışmalar sürüyor.

Memurlara Ödül Sistemi ve KPSS-YDS-YKS İçin Yeni Çalışma

Memurlara ödül sistemi geliyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi 'nden alınan bilgilere göre , kamu personellerine yönelik bir çalışmanın devam ettiği ve çalışmaların sona ermesi ile memurlara performans değerleme ve ödüllendirme sistemi geleceği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından  oluşturulan, “İnsan Kaynağı ve Kariyer Planlama Dairesi Başkanlığı” ile okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, yükseköğretim çağında bulunan vatandaş, insan kaynağının yanı sıra özel sektör, kamu ve yurtdışında ikamet eden insan kaynağı envanterini çıkarmak üzere mikro ve makro düzeyde analizler gerçekleştirilecek. 

Kamuda ve diğer yerlerde ihtiyaç olan insan kaynağının planlaması , ofis tarafından planlanacak. Söz konusu sorumluluk Ofis 'te olacak. Kamu kurumları bünyesinde çalışan memurlar ile ilgili de planlama yapacak Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, kamuya personel alımı, yerleştirme, atama ve terfilerin de yapılmasını sağlayacak. Söz konusu süreçlerin liyakate dayalı olarak yapılması için takip, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yapılacak. 

Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde çalışan personellere yönelik ibir çalışma yapan Ofis, buralarda çalışanlara yönelik performans ve değerlendirme yapacak. Yapılan değerlendirmeler sonrası kamu personelleri ödüllendirilecek. Ofis, kurduğu bu sistemi takip edecek ve aktif şekilde uygulanmasını takip edecek. 

Ofis, konu ile ilgili çalışmalara devam ederken , sistemin kısa sürede yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Bilim, teknoloji, kültür, sanat, spor, girişimcilik ve diğer alanlarda da çalışmalar yapacak ofis, yurt içi ve yurt dışında çalışmalar yürüterek nitelikli insan istihdamını arttıracak. Oluşturulacak Yetenek Havuzu 'ndaki isimlerden uygun olanlara, ofis tarafından belirlenecek ihtiyaç ve şartlara göre burs ile diğer destekler verilecek. 

YKS-KPSS VE YDS RAPORLANACAK

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi bünyesinde , özellikle YKS, KPSS ve YDS gibi sınavlar için raporlamalar yapılıp analisler ve değerlendirlemer yapılacak.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA