Memurlar Merakla Bekliyordu! Cumhurbaşkanlığı'ndan '657 Sayılı DMK' Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, zaman zaman gündeme gelen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik olup olmayacağına yönelik sorulara yanıt verdi.

Memurlar Merakla Bekliyordu! Cumhurbaşkanlığı'ndan '657 Sayılı DMK' Açıklaması

657 Sayılı DMK'da Değişiklik

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, zaman zaman gündeme gelen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik olup olmayacağına yönelik sorulara yanıt verdi. İbrahim Kalın, hükümetin böyle bir düşüncesi olmadığına dikkat çekerek, '657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'yla ilgili değişiklik söz konusu değil. Cumhurbaşkanımızın bunları neden söylediğini hatırlatmakta fayda var. Yeni başkanların göreve gelmesiyle birlikte, belediyelerde çalışan işçi ve memurlarımızın bir takım endişesi olmuş olabilir. Kendisi de Memur-Sen'de konuyla ilgili konuşma yaptı. Onların yasal güvence altında olduğuna dikkat çekti. Bu aslında çok önemli mesaj. Yönetimler değişebilir ama devlette süreklilik esastır. Yeni gelen başkan hangi partiden olursa olsun, orada çalışan insanların da gönül huzuruyla devletine hizmeti sürdürmesi gerektirir. Bunun güvencesi 657'dir. ' ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Memur-Sen Konfederasyonu tarafından düzenlenen 'İşin Geleceği : Tehditler ve Fırsatlar' Konfederasyonunda memurların iş güvencesiyle ilgili, '31 Mart itibariyle tamamlamış olduğumuz seçimlerden sonra bazı belediyelerdeki gelişmelerden rahatsızlıkta bulunma gibi, Memur-Sen’in asla rahatsızlık duymaması gerekir. Şunu unutmayın. İnsanoğlu hem cahildir, hem zalimdir. Ve bir yere kadar menfaatleriyle beraber hep yürür. Ben Memur-Sen camiasının bu seçimler sebebiyle ortaya çıkan tabloda, bulundukları yerlerde dimdik duracaklarına inanıyorum. Ha ne yapacak sana? Seni makamından mı alacak? Alsın. Seni memurluktan atabilir mi? Atamaz. Çünkü 657 denilen bu yasa bir defa sizi güçlü bir şekilde koruma altına almıştır. Kaldı ki bu yollara tevessül edenlerin karşısında kapı gibi Memur-Sen camiası var. Ve yine şunu bilmeniz lazım ki bu ülkede bir hükümet var. Biz hiçbir zaman yapılacak bu zulümlere tribünden seyirci olmayız. Yapılması gereken neyse bunu da yaparız.' ifadelerini kullanmıştı.