Memur Sen'den Kamuya Kadrolu Alım ve Sözleşmelilere Kadro Açıklaması

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 'dan sözleşmeli personellere kadro ve kamuya kadrolu personeli alımı açıklaması geldi.

Memur Sen'den Kamuya Kadrolu Alım ve Sözleşmelilere Kadro Açıklaması

Memur Sen 'den toplu sözleşme ve sözleşmelilere kadro açıklaması.

Ankara 'da bir otelde düzenlenen Olağan Kongresi 'nde konuşan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın gündeme ilişkin konuları değerlendirdi ve kamuya personel alımlarının sadece kadrolu olarak yapılması gerektiğini söyledi.

Dünyadaki gelir dağılımının adaletsizliğine dikkatleri çeken Yalçın şu ifadeleri kullandı:

"Her 5 saniyede bir çocuğun açlıktan öldüğü, her gün 800 çocuğun susuzluktan hayatını kaybettiği bir dünyada yaşıyoruz. Dünyada her 15 saniyede bir insanın, her yıl yaklaşık 2 milyon 300 bin insanın iş kazalarından hayatını kaybettiğini, en zengin 8 kişinin 3,6 milyar insanın toplamından daha fazla servete sahip olduğunu biliyoruz. Milyarderlerin serveti son 1 yılda 762 milyar dolar arttı ve bu tutar küresel yoksulluğu tam 7 kez sona erdirebilir. Gelişmemiş bir ülkedeki işçinin hayatı boyunca kazandığı parayı ünlü bir markanın CEO'su 4 günde kazanıyor. Yani arada binlerce kat gelir ve paylaşım adaletsizliği var."

TOPLU SÖZLEŞME AÇIKLAMASI

Memur-Sen olarak çatışmadan kazanılabildiğini tüm dünyaya gösterdiklerini ifade eden Yalçın, sendikal mücadeleye yeni soluk getirerek, saygınlık ve itibar kazandırdıklarını kaydetti ve mali ile sosyal hakların yanı sıra çalışma şartlarını da iyileştirmek için çalıştıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Memur-Sen, kamu görevlilerinin sorunlarına çözüm üreten, beklentilerinin karşılanmasını sağlayan hükümler içeren, demokratik ve sendikal hakların genişlemesine yön veren toplu sözleşmelerin mimarı oldu, olmaya da devam edecek."

Kamu görevlilerini rahatlatmanın amaçları olduğunu söyleyen Yalçın, "Yasanın ve masanın bütün zaaflarına karşın, bu toplu sözleşmede kazanımlarımızı yine koruyacak, yeni kazanımları oluşturmak ve kamu görevlilerini rahatlatmak için ter dökmeye devam edeceğiz." dedi.

SÖZLEŞMELİ ALIMLAR SONA ERMELİ

:Kamuya sözleşmeli personel alımlarının son bulması , kamuda personel istihdamının sadece kadrolu olması gerektiğini söyleyen Yalçın, "Kamuda tek istihdam şekli kadrolu olmalı, sözleşmeli istihdam son bulmalı. Sözleşmeli istihdam kaldırılıncaya kadar hızla adım atılarak, mevcut bütün sözleşmeliler arasındaki izin, sosyal haklar, tazminatlar eşitlenmeli. Eşi ile arasında tercihe zorlanan, aile bütünlüğü parçalanmış kamu görevlileri bir an önce rahatlatılmalı." ifadesini kullandı.

Yalçın, kamuya personel alım sisteminde karşılaşılan sorunların giderilmesinin önemini vurgulayarak, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının da tüm kurumlarda açılması gerektiğini bildirdi.,

Kamubulteni.com  | Ankara