Memur Maaş Zammında Kritik Süreç Başladı

Son dakika haberi: Memur ve memur emeklilerin maaş zammında kritik süreç başladı. Hakem Kurulu ilk toplantısını bugün yaptı.

Memur Maaş Zammında Kritik Süreç Başladı

Son dakika haberi: Memur maaş zammında kritik süreç başladı.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bir son dakika açıklamasında bulundu. Yalçın yaptığı açıklamada Hakem heyetinin toplandığını duyurdu. Toplu sözleşme masasını kamu görevlilerinin sorunlarının çözüm yeri olarak gördük, emek verdik, ter akıttık, masada birçok konuda uzlaştık.

Hakem, 17.00 itibariyle toplandı.

MEMUR SEN NE İSTEMİŞTİ?

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada 2020-2021 Toplu Sözleşmesinde taban aylığa seyyanen 200 TL, ilk yıl %8+7, ikinci yıl %6+6 zam ve 1. yıl %3, 2. yıl %2 refah payı talep etmişti. 

HÜKÜMETİN TEKLİFLERİ NEYDİ?

Bu açıklama sonrası hükümetin teklifi geldi. İlk düşük teklifin ardından güncellenen yeni teklifte  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Zehra Zümrüt Selçuk, Kamuİşvereni Heyet Başkanı olarak 2020 yılı için %.4+%4 ve 2021 yılı için %3+%3 zam önerdiklerini söyledi.

MEMUR SEN KABUL ETMEDİ AMA HEDEF DÜŞÜRDÜ

Memur Sen hükümetin son teklifini de reddetti. Ali Yalçın açıklamasında 2020 ve 2021  yılları için toplamda yüzde 20 'nin altında zammı kabul etmeyeceklerini söyledi. 

Hakem heyeti memurların maaş zammını en geç 28 Ağustos 2019 günü açıklayacak.