Maaş Zammında Flaş Gelişme: Memurlar İş Bıraktı

Son dakika haberi: Hükümet kanadından yeni teklif gelmemesi sonrası Memur Sen eyleme gitti. Saat 15 'te Ankara'da memurlar iş bıraktı .

Maaş Zammında Flaş Gelişme: Memurlar İş Bıraktı

Flaş haber: Memurlar iş bıraktı.

Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet kanadındna gelen düşük zam teklifi Memur Sen tarafındna kabul edilmedi. Rakamın güncellenmesini ve 2020-2021 yılları için toplamda yüzde 20 'lik zam isteyen Memur Sen , bugün bir dizi eylem yapacak. Edinilen son dakika bilgilerine göre Ankara 'da Memur Sen 'e bağlı memurlar iş bırakma eylemi yapacak ve saat 17.00 'da Çalışma Bakanlığı önüne boş cüzdan atacak.

Konu ile ilgili Memur-Sen sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada şöyle denildi;

"•Başkanlar Kurulu

•Genişletilmiş Başkanlar Kurulu

•Memur-Sen İl Temsilcileri Toplantısı olmak üzere 3 yetki organı İle 8 saat süren istişareden çıkan sonuçlardan ilkini uyguluyoruz.

15.00'da Ankara'da iş bırakıyoruz.

SAAT 17:00'DE ÇALIŞMA BAKANLIĞINDA OLACAKLAR

17.00'da Çalışma Bakanlığı önüne Cüzdan Bırakıyoruz.."

Memur-Sen ayrıca saat 17.00'da da Çalışma Bakanlığının önüne boş cüzdan bırakacak"

MEMUR SEN 'İN ZAM TEKLİFİ

Memur-Sen, toplu sözleşme görüşmeleri öncesi yaptığı açıklamada  taban aylığa seyyanen 200 TL, ilk yıl %8+7, ikinci yıl %6+6 zam ve 1. yıl %3, 2. yıl %2 refah payı talep etmişti.

Son olarak Ali Yalçın, devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde 2020 ve 2021 için toplamda yüzde 20 'lik bir zam teklifinin hükümet kanadından gelmediği sürece imza atılmayacağının altını çizdi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA