Kamu Personelleri Dikkat: Yarı Zamanlı Çalışma Açıklaması Geldi

Kamu personellerini ilgilendiren yeni düzenleme AK Parti 'de gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan , Bakan Selçuk 'a yarı zamanlı çalışmanın neden hala yürürlüğe konulmadığını sordu.

Kamu Personelleri Dikkat: Yarı Zamanlı Çalışma Açıklaması Geldi

Son dakika haberi: Memurlar dikkat yeni düzenleme geliyor.

Memurları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti 'nin Kızılcahamam kampında işçi ailelere verilen doğum sonrası yarı zamanlı çalışma hakkının memur ailelere de verilmesi gündeme geldi. 

Edinilen bilgilere göre bir milletvekili toplantıda söz aldı ve konuyu sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise soru sonrası Bakan Zehra Zümrüt Selçuk 'a dönerek 'Neden hala hayata geçmedi?' sorusunu sordu. 

 tanınan doğum sonrası yarı zamanlı çalışma hakkının memur ailelere de tanınması konusu gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre, bir milletvekilinin bu konuda söz almasının ardından Cumhurbaşkanı

Bakan Selçuk ise Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın bu sorusuna, memurların yaklaşık yüzde 48'inin 6 yaşından küçük çocuğu olduğunu, bu ailelerin yarı zamanlı çalışacak olmasının kamuda sıkıntı oluşturabileceğini ifade etti.

KAPSAM DARALTILSIN

Bu sözler sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerekirse kapsamını daraltalım, bu hakkı öncelikli olarak kadınlara verelim. Ama bir an önce hayata geçirelim. Söz verdik, sözümüzü tutmamız gerekir" dedi.

YARI ZAMANLI ÇALIŞMA NEDİR?

Yarı zamanlı çalışma dönemi, doğum yapan kadının , analık izni ile diğer izinlerin bitmesinin ardından çocuğun ilkokula başlamasına kadar olan dönemi kapsıyor. 

Anne ile babanın memur olması durumunda ikisi de yarı zamanlı çalışma olanağından faydalanacak.  Anne olan memurlar, yasal doğum izinleri bittikten sonra ilk çocuk için 60 gün, ikinci çocuk için 120 gün, 3 veya daha fazla çocuk için ise 180 gün yarım gün çalışabilecek ve maaşlardan hiçbir kesinti yapılmayacak.

Bu sürelerin sonunda anneler isterse çocuk ilkokula başlayıncaya kadar yarım gün çalışmayı tercih ederse maaşının yarısı kesilecek.

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA