Kamu Personeli ve Emeklilerin Temmuz 2019 En Düşük Zamlı Maaşları

Temmuz ayı zamlı maaşları için geri sayım devam ediyor. Temmuz ayının ilk günlerinde TÜFE açıklanacak ve zamlı maaş tablosu belli olacak. İşte son rakamlara göre memur ve emekli maaşları.

Kamu Personeli ve Emeklilerin Temmuz 2019 En Düşük Zamlı Maaşları

Kamu personellerinin ve emeklilerin maaşlarına Temmuz 'da zam gelecek.

Her yılın iki defa memur ve emekli maaşlarına zam gelmektedir. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı , toplu sözleşmedeki zam miktarı ve enflasyon rakamlarına göre hesaplanmaktadır. 

Temmuz ayında da memurların ve emeklilerin maaşlarına zam gelecek. Temmuz 'un 3 'ünde ilk 6 aylık enflasyon rakamları belli olacak ve TÜFE oranında maaşlara zam yapılacak. 

Geçtiğimiz ocak ayında memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme ve enflasyon farkı da eklenince maaşlara yüzde 10,7 seviyesinde bir zam geldi.  

EN DÜŞÜM MAŞ NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında da açıklanacak enflasyon rakamları sonrası en düşük memur maaşının 3 bin 512 lira seviyesinden 3 bin 740 lira seviyesine, en düşük memur emekli aylığının ise 2 bin 536 lira seviyesine yükseleceği bildiriliyor.

SSK VE BAĞ KUR EMEKLİSİNİN MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

2000 yılındna önce emekli olan ve şu anda en düşük 1.888 lira maaş alan SSK emeklisi bir vatandaşın maaşı yüzde 5,5 'lik zam sonrası 1.992 liraya, Bağkurlu esnafın maaşı ise 1.596 liradan 1.684 liraya yükselecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA