İşte PÖH ve JÖH Timlerinin Yeni Silahı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet'in göz bebeği jandarma ve polis özel harekat timlerinin sahadaki hakimiyeti günden güne artıyor.

İşte PÖH ve JÖH Timlerinin Yeni Silahı

Bu noktada özel harekat ekiplerine en önemli desteğin nano dronelar tarafından verileceği öğrenildi. Dünyanın en seçkin timleri arasında yer alan JÖH ve PÖH timlerinin operasyon hakimiyetinin sahada daha da arttırılması için en teknolojik silah ve ekipmanlarla destek veriliyor. Onlardan biri de Nano Drone'lar olacak. Geçtiğimiz günlerde Özel Kuvvetler envaterine giren Nano İHA'lar, artık Jandarma'nın da kullanımında olacak. Kullanımı kolay ve saha hakimiyetini arttırıcı özelliği bulunan Nano İHA'lar artık özel harekat ekiplerinin eli kolu konumunda olacak.

Cepte taşınabilecek kadar küçük boyutlarda olan nano ihalar yükseldiğinde gözle görülemeyecek kadar küçük olduğu ve sesi de duyulmadığı için özel operasyonlarda büyük rol oynayacak. Mehmetçik'in sahadaki eli kolu olacak Black Hornetlar operasyonel faaliyetlerde bir numaralı ekipman olacak. Üzerindeki son teknoloji kamerayla gece gündüz ayırt etmeksizin net görüntü aktarabilen nano İHA, koordinat aktarımı yaparak hava desteğini anlık olarak alabildiği gibi, karadaki topçu birliklerine nokta atışı imkanı verecek.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA