İşçi ve Memurların 2020 Yılı Ek Mesai Ücretleri

Memur ve işçilerin 2020 yılı ek mesai ücretleri belli oldu. Açıklanan rakamlara bakacak olursak , işçiler ile memurlar arasında ciddi bir mesai ücreti farkı bulunuyor.

İşçi ve Memurların 2020 Yılı Ek Mesai Ücretleri

Memur ve işçilerin fazla mesai ücretleri açıklandı.

Yeni Şafak 'tan Ahmet Ünlü bugün kaleme aldığı yazısında memur ile işçilerin 2020 yılı fazla mesai ücretlerine değindi ve aradaki farka dikkatleri çekti. 

MERKEZİ BÜTÇE TBMM 'DE

2020 yılı Merkezi Bütçesi geçtiğimiz hafta TBMM  Başkanlığı 'na sunuldu. Bütçenin detaylarına baktığımızda memur ile işçilere 2020 yılında ödenecek fazla mesai ücretlerinin belirtildiği görülüyor. 

MEMURLAR NE KADAR ALACAK?

Fazla mesai yapan memurlar , fazla çalıştığı saat başına 2.2 TL ekstra ödeme alacak. 

İŞÇİ NE KADAR FAZLA MESAİ ÜCRETİ ALACAK?

4857 sayılı İş Kanunu'nun 41, 42, 43 ve 44 'üncü maddesine tabi işçilere yapılacak mesai ücreti ise, saat başına 43,75 TL seviyesindedir. 

Bu rakam, memurlara ödenecek fazla mesai ücretinin 19 katı.  

Bakanlık özel kalem müdürlüklerinde çalışan makam şoförleri dahil personellere saat başı 2,39 TL ödeme yapılacak. 

Kurul Başkanı (Bakanlıklar), Genel Müdür ve daha üst birim yöneticileri, Strateji Geliştirme Başkanı, Vali, General ve Amiral rütbesini haiz olmak kaydıyla Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki Daire Başkanı ve daha üst birimlerin yöneticileri, Rektör, Büyükşehir ve İl Belediye Başkanları ile birlikte çalışan personele ek mesai ücret ödemesi 2,39 Türk Lirası 'dır.

Bakanlıklar ve YÖK ile Genel Müdürlüklerin merkez teşkilatlarına ait kadrolarda görev yapan şoförlere 2,39 TL mesai ücreti verilir. 

KYK  ve üniversitelere bağlı yurtlarda çalışan personellere 2.26 TL fazla mesai ücreti verilecek.

Üniversiteler bünyesinde çalışan personellere 3,90 TTL ek mesai ücreti verilcek.

Milli Eğitim Bakanlığı idari personellerine (yardımcı hizmetler sınıfı personeli dahil), 3,90 TL mesai ücreti ödenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı atölye ve birimlerinde döner sermaye işleri üzerinde işin gereği olarak, olağan çalışma saatleri dışında fiilen çalışanlara (3/6/1938 tarihli ve 3423 sayılı Kanun uyarınca ödeme yapılanlar ile şoförler ve yardımcı hizmetler sınıfı personeli hariç) 9,30 TL ödenir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA