İçişleri Bakanlığı ve DİB 18 Bin 849 Personel Alımı Yapacak (Bekçi, Hizmetli, Tekniker, VHKİ, Vaiz)

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yeni 10 bin bekçi, DİB'e 8 bin 489 yeni personel alımı yapılacak. Memur alımları ve kamuya diğer personel alımlarıyla ilgili de son gelişmeler yaşanıyor.

İçişleri Bakanlığı ve DİB 18 Bin 849 Personel Alımı Yapacak (Bekçi, Hizmetli, Tekniker, VHKİ, Vaiz)

Bekçi Alımı ve DİB Personel Alımı için 18 Bin Kadro

Diyanet İşleri Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın personel ihtiyacının karşılanması amacıyla geçtiğimiz haftalarda DİB ve İçişleri Bakanlığı'na 18 binin üzerinde yeni kadro ihdası gerçekleştirilmişti. İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu , CNN Türk ekranlarında katıldığı bir televizyon programında önümüzdeki dönemde gerçekleşecek 10 bin yeni bekçi alımıyla ilgili değerlendirmelerde bulunmuş, ilgili alımların tüm şehirleri kapsayacak şekilde yapılacağı müjdesini vermişti. Bakan Soylu, "10 Bin Bekçi Alımı 'Gece bekçilerinden çok memnunuz, 2 bin 800 gece bekçisi var. 1200 gece bekçisi daha zannediyorum Ocak Şubat ayında eğitimleri bitecek, 10 bin 500 gece bekçisi daha alacağız, tüm vilayetlere bekçi alımı yapacağız. Ankara'da gece bekçisi var, 500 daha alacağız, İzmir'de 200 bekçi alımı yapacağız, Geçen sene 2017 yılında toplam özellikle İstanbul'daki günlük hırsızlık olayı toplam 79 du şu anda 56, Ankara'da 30'du şu an 10, İzmir'de 19'u şu an 8, bu hırsızlıkların yukarıdan aşağıya düştüğünü gösterir. Şehir hayatı yaşıyoruz bunu güvenli hale getiriyoruz. Bekçilerimiz gece düdüklerini çalmaya devam edecek vatandaşımız da rahat edecek." demişti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA AYRICA VHKİ, ŞOFÖR, HİZMETLİ VE DAĞITICI DA ALINACAK

13 Kasım 2018 tarihinde Resmi Gazete'de de yayımlanan Bekçi kadro ihdasının yanı sıra İçişleri Bakanlığı'na kaymakam, yazı işleri müdürü, nüfus müdürü, şef, programcı, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, şoför, hizmetli, kaloriferci ve dağıtıcı unvanları için de kadro ihdası gerçekleştirilmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı'na ise son zamanlarda art arda personel alımları ve kadro ihdasları geliyor. 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NA 8 BİN 489 KADRO İHDASI 
9 Kasım 2018 tarihinde DİB'e 8 bin 489 kadro ihdasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Kararla birlikte DİB'in Merkez Teşkilatı ve Taşra teşkilatına yeni kadro ihdasları gerçekleşmiş, taşra teşkilatına 8 bin 113 kadro ihdas edilirken, merkez teşkilatına 376 kadro ihdas edildiği görülmüştü.

İLANLARIN KISA SÜRE İÇERİSİNDE YAYIMLANMASI BEKLENİYOR. YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN GRUBUMUZA KATILABİLİR, YA DA MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ. İLGİLİ UYGULAMAYI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN, GRUBA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN.