Her İnsanın Onuru ve Hakkı Kutsaldır Eşit Olmalı: Fahri vekil sözleşmeli kadrolu ayrımcılığına son

Diyanet Birlik Sen Genel Başkanı Kenan Ak yaptığı açıklamada "Başkanlığımızda görev yapan  din görevlisi,  Kuran Kursu hocası ve her kademeden Diyanet Çalışanlarının iyiki bu hafta Din Görevlilerine tahsis edilmiş diyebileceği  Bir Camiler ve Din Görevlileri haftası daha görevliler lehine bir etkinlik yapılmadan bir müjde verilmeden bitiyor." dedi.

Her İnsanın Onuru ve Hakkı Kutsaldır Eşit Olmalı: Fahri vekil sözleşmeli kadrolu ayrımcılığına son

Din görevlilerinin özlük hakları için açıklama

Özlük haklarının iyileştirilmesi , gerekli düzenlemelerin yapılması için açıklama yapan Ak, şu ifadeleri kullandı:

"Her ünvandaki Diyanet Çalışanları istiyorki en azından bu hafta vesilesiyle kendilerine  bir ayrıcalık tanınsın.

Sıkıntıları konuşulsun. Problemlerine Çareler aransın. Hocalarımız o hafta kendilerini özel hissetsinler. amirleri alışılmışın dışına çıkarak onların hatırlarını sorsun ailecek ziyaretler yapılsın...

Ama nerde!! hep alışılmışın dışına çıkmayan kutlama programlarıyla Yıllardır personelin sıkıntılarını dile getiren talepler hep kulak ardı ediliyor.

Diyanet Birlik Sen Sendikası olarak 
Bir kez daha duyulsun bir kez daha  işitilsin  diye Camiler ve Din Görevlileri Haftasının açılışında  yaptığımız basın açıklamamızla   Diyanet çalışanlarının çalışma hayatında yaşadığı  sıkıntı ve problemleri ve  çözüm önerlerini Diyanet Kamuoyuyla paylaşmıştık.

O açıklamamızda Geçici görevli Kuran Kursu hocalarımızın sıkıntılarına da kısa bir madde ile değinmiştik.

Geçici Görevli bir  Kuran Kursu Öğreticisi  kardeşimiz sendikamıza hitaben bir mesaj yazarak Geçici Görevlilerimizin  de durumunu Camiler ve Din görevilileri haftası gündemine taşımamızı isteyerek
Geçici de  olsak Bizde bu Kuruma bu millete bu devlete yıllardır hizmet ediyoruz. Geçici görevliyiz diye kimse bizi sahiplenmiyor. Başkanım Bizimde büyük sıkıntılarımız var İdari ve Ekonomik açıdan zor şartlarda görev yapıyoruz lütfen bu hafta bitmeden  bizim sorunlarımızıda dile getirin...

Kadrolu, sözleşmeli, Geçici Görevli veya vekil personel Hiç bir Diyanet Çalışanının sıkıntısına duyarsız kalmayacak okan Diyanet Birlik Sen sendikası bütün Diyanet  çalışanlarının umudu ve ümidi olmak uzatılan her eli ayrım yapmadan tutmak ve haksızlıkların karşısında durmak amacıyla kurulmuştur.

sendikamız hak ihlali yaşayan kadrolu ve Sözleşmeli hocalarımız gibi geçici görevli hocalarımızında sıkıntılarına da duyarsız kalmayacaktır. 

 Her türlü sosyal hak mahrumiyetini içinde barındıran sözleşmeli personel istihdamından  vaz geçilerek bir önce bu kardeşlerimizin kadroya geçirilmesi hususundaki  sendikamız net tavrı kadro alınıcaya kadar devam edecektir.

Hem idari hem insani hemde insanı insana mecbur eden bir anlayışın parçası olan sosyal ve ekonomik açıdan  bütün imkanlardan mahrum bırakılan  geçici görevli hocalarımız ve Vekil İmamlarımızın  çalıştırılma esaslarının düzeltilmesi mücadeleside sendikamızın bu personel  adına alacağı net tavrıdır.

İşte bunun için En çok bilinen ismiyle Fahri hocalarımız diğer bir ismiyle Diyanetin Geçici görevlileri gündemimiz.

Başkanlık Bu yıl geçici görev alanların sayılarında ciddi şekilde azaltmaya gitti.
Görev alabilenler  kendini çok şanslı hissederken Görev Alamayanlar ise maalesef üzüntüyle  çaresizlik içinde farklı uğraşlar aramaya başladı.

Hedef kitlesi insan olan Dinimizin doğru anlatılmasının adı olan din hizmeti; Yaşlısından, engellisine, gencinden, çocuğuna, şehirlisinden, köylüsüne, ırkı, rengi, dili, meslek ve meşrep ayırımı yapılmaksızın Ülkemizin  en ücra köşelerin de yaşayan milletimize Diyanet İşleri Başkanlığımızca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde hizmet götürmektedir.

Elbette bu hizmetin sunumunda; ülke gerçekleri, toplumsal ihtiyaçlar ve duyarlılıklar daima göz önünde bulundurularak Diyanet tarafından personel alım politikaları oluşturulmaktadır.

Başkanlık Nitelikli personel alımını belli kriterler dâhilinde şartlarını tamamlayan adaylardan mülakatlarla seçmektedir.

Diyanet Birlik Sen  Sendikası olarak; İster kadrolu görev yapsın isterse Geçici Görev yapsın  Yüce Dinimizi Milletimize anlatan ve hizmet veren Hocalarımızın hiç bir şartta ayrımcılığa tabi tutulmaması, mağduriyet yaşamaması, huzurlu ve mutlu bir çalışma hayatı ve Kuran Öğretim dönemi geçirmeleri olmazsa olmazımızdır.

Haksızlığı kim yaparsa karşısında duracak olan sendikamız Her ne gerekçeyle olursa olsun kanuni eksiklikte olsa Diyanetimizin Geçici Kuran Kursu öğreticilerini  her türlü sosyal güvenceden yoksun çok düşük bir maaşla çalıştırmasının hiç bir şekilde izahı yoktur.

Geçici görevlilerin görev süresi ve verimliliği dikkate alınmaksızın yaz kış imtihana tabi tutulması  İdarecinin iki dudağının arasına sıkıştırılmış insiyatife terkedilmesi mevzuattan yoksun bir anlayışın sergilenmesi, hakkın ve hukukun en üst seviyede dillendirildiği kurumumuza  asla yakışmamaktadır.

Madem Kuran Öğretiminde Hafızlık ve 4-6 yaş çocuklara yönelik din hizmetinde görev yapacak geçici görevlilerin Başkanlıkça hizmetlerine ihtiyaç duyuluyor, hizmet bu hocalarımızla takviye ediliyor ise , öyleyse Neden bu Geçici Görevlilere üvey evlat muamelesi yapılıyor.? buna göz yumuluyor?
Anlamakta zorlanıyoruz.

Yaptığı hizmetin zerre karşılığı olmayan bir ücret sistemiyle hak ettiği maaşı vermeyip Üç kuruşa çalıştırılan bu geçici görevlilerin haklarının teslim edilmemesi idarecilerimizin vicdanlarını sızlatmıyor mu?
 
Asilde aranan  her türlü şartı tamamlayarak kadrolu görevlinin yaptığı kuran hizmeti görevini  en güzel şekilde yapan bu hocalarımızın sahipleri olmadığından işten atılırım korkusuyla sesleri çıkmıyor diye yok saydığımız, görevli yerine koymadığımız çoğu zaman  azarladığımız  maddi ve manevi haklarını  üzerimize geçirdiğimiz  hocalarımızın analarının ak sütü gibi helal haklarını  ne zaman teslim edeceğiz.!!

Gelin el birliğiyle bu hocalarımızın sosyal ve ekonomik haklarını teslim edelim.
maaşlarını en az asgari ücret seviyesine çıkarak sigortalarının tam yatması için kanuni düzenleme yapılmasını sağlayalım? 

Yatmayan sigortalardan dolayı Borçlandırılmaktan kurtaralım

Lütfen Kurana hizmet eden bu hocalarımıza ikinci sınıf görevli muamelesi yapmaktan vaz geçelim.

Asgari ücretle geçinmenin bile zor olduğu ülkemizde böyle komik bir rakama çalışan fahri hocaların mali sıkıntılarıda idarenin bakış açısından kaynaklı  sıkıntıları da artık Diyanet İşleri Başkanlığımızca görülmeli kanuni bir çözüme kavuşturulmalıdır.

İdarecilerimizden sıkıntıların giderilmesi adına
kurana hizmet eden cefakar Hocalarımız için Biraz sevgi!!
 biraz anlayış!!!
Lütfen biraz da Empati!!! Bekliyoruz.