Hac Ön Kayıtları Başladı (Hac Ön Kayıt Tarihleri)

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, ilk defa hac vazifesini yerine getirmek isteyen vatandaşların müracaatları 8-14 Aralık tarihlerinde alınacak.

Hac Ön Kayıtları Başladı (Hac Ön Kayıt Tarihleri)

Diyanet İşleri Başkanlığı, ilk defa hacca gitmek isteyen vatandaşların başvurularını 8-14 Aralık 2018 tarihleri arasında alacak. DİB resmi internet sayfasından 2019 yılı hac kayıtları ile ilgili bilgilendirme yapıldı. DİB tarafından paylaşılan bilgilere göre, ilk kez hacca gitmek isteyen adaylar, ön başvuru işlemlerini 8-14 Aralık tarihlerinde belirlenen bankalara 20 TL kayıt ücreti yatırdıktan sonra www.hac.gov.tr adresinden ya da il ve ilçe müftülüklerine form dilekçeyle gerçekleşecek.

Hacı adaylarının kuraya birlikte katılmak istediği kişi ya da kişiler varsa bunların önceden belirtilmesi gerekecek. Adaylar, fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak otel ya da oda tercihli konaklama türlerinden birini seçecek. Tercihler, bağlayıcı olacağı için daha sonra hac konaklama türlerinde değişiklik yapılmayacak. Hacca götürülmek istenen 6 yaşına kadar olan çocukların kayıtları ebebeynleri ile yapılacak. İlk kez kayıt yaptırmak isteyen 45 yaş altı bayanlardan mahremsiz hacca gidemeyecek durumda olanlar, müracaatlarını hacca hiç gitmemiş mahremleriyle yapacaklar.

Yabancı uyrukluların kayıtları alınmayacak