Geçici Kuran Kursu Öğreticileri Statü Sahibi Olmak İstiyor

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde geçici olarak Kuran Kursu öğreticisi görevi yapan personeller, kadrolu personellerle aynı işi yapmalarına rağmen maaş ve özlük haklarından faydalanamıyor. Geçici öğreticiler düzenleme bekliyor.

Geçici Kuran Kursu Öğreticileri Statü Sahibi Olmak İstiyor

Geçici öğreticiler kadro istiyor.

Aylık düşük ücretlerle , çalıştığı saat kadar yapılan sigorta ile çalışan personeller, yetkililerden düzenleme bekliyor. Biz de bu personellerin sesini duyurabilme adına bu haberimizi yazdık.

İşte bir geçici öğreticinin mağduriyeti ve yetkililerden talepleri:

"Saygıdeğer hükümet yetkililerimiz;

Benim gibi Türkiyenin dört bir yanında geçici öğretici olarak görev yapan bizler Kadrolu Kuran Kursu öğreticileriyle aynı işi yapmamıza rağmen kadrolularla aramızda ekonomik ve sosyal açıdan çok büyük farklar söz konusudur. Bizler aylık 700 ila 800 tl gibi ek ders karşılığı bir ücrete çalışmaktayız. Sigortamız günlük çalıştığımız saat kadar yatırıldığından sgk'ya yıl sonunda borçlu çıkmaktayız.

Kpss +Dhbt bilgisi sınavlarının yanında kış ve yaz kuran kurslarında görevlendirme için yılda 2 kez mülakata giren, sürekli aynı yerde değil yer değişikliği yapılarak görevlendirilen, çoğunlukla taşra bölgelerde aldığı 700 ila 800 tl ücretten yol ve kuran kurslarındaki tüm materyal odun kömür ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle çok zor şartlarda çalışmaktayız.İl müftülüklerinin yaptığı mülakat ve Kpss puanlarına göre münhal kadrolara görevlendirilmemize rağmen sürekli sınava tabi tutulmamız bizleri psikolojik ve sosyal açıdan olumsuz etkilemektedir.

Alım ilanında yapılan adaletsiz kontenjan dağılım hasebiyle yine mülakatlara bile çağrılmadık.Yillardir kpss ve dhbt sınavlarımız malesef boşa gitmekte.imamlar ve lisanslilara kontenjan fazla ayrıldığından puanlar 50 ye kadar düşerken diger katagoriler 85 altina düşmemekte.

Yıllardır bu şartlarda statüsüz çalışıyoruz.iskur vasitasisla yanımızda gorevlendirilen çalışan bile asgari ücret yani bizden yüksek maaş almakta ve buda alay konusu olmakta bizleri rencide etmekte.Her daim hükümetimizin destekçileri olarak bizlere değer verilmemesi bizleri fazlasıyla üzmektedir.Bizler bu şekilde hakkımızın savunulması istemek zorunda bırakılmadan gerekenin yapılmasını isterdik.

Bu konuda çok kırgın ve üzgünüz . Geleceğin inşasında büyük emek ve katkısı olacak olan biz geçici kuran kursu öğreticilerinin artık sesleri duyulsun. Bu kırgınlığımızın bir an önce giderilmesini bekliyoruz.Çünkü bu hakkı sizlerde vermezseniz kimse veremez. Uzun süredir bizlerle alakalı çalışma olduğu söylentileri var ama bu çalışmalar nedir bilmiyoruz. Bizlerin isteği yukarıda belirttiğimiz zor şartlara çözüm bulunması statü sahibi olmak, sınavlardan kurtulmak ve iş garantimizin sağlanarak sözleşme verilmesi elzemdir.İvedilikle bizlerin haklarını gözeterek gereğinin yapılmasını istiyoruz.

Saygılarımızla..."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA