Erbaş Açıkladı! 'Onlar Sınava Bile Alınmayacak!'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu sene hem hac hem umre organizasyonlarında sigara kullanmayan din görevlilerinin tercih edileceğini, daha sonraki yıllarda ise sigara kullanan kişilerin sınava dahi alınmayacağını söyledi.

Erbaş Açıkladı! 'Onlar Sınava Bile Alınmayacak!'

'ŞAHSİ DÜŞÜNCEM SİGARA HARAMDIR'

Sigaranın haram olup olmadığına yönelik tartışmalar olduığunu da belirten Erbaş, sigaranın kendisine göre 'Haram' olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Bu yıl hem hac hem de umre organizasyonlarında sigara kullanmayan din görevlilerimizi tercih edeceğiz. Daha sonraki yıllarda sigara kullananlar sınava dahi giremeyecek. Belki daha sonraki aşamalarda din görevliliği sınavlarında sigara kullananlar tercih edilmeyecek. Bunu çok önemsiyorum. Sigaranın pek çok ilim adamı ve alim tarafından haram olduğu söyleniyor. Şahsen benim de kanaatim bu yöndedir. Bizim bu noktada çok dikkatli olmamız, hassas davranmamız gerekiyor. Din görevliliği gibi mukaddes bir vazifede imamlarımızın, bütün görevlilerimizin bu tür alışkanlıklardan uzak durmaları gerekiyor." şeklinde konuştu.

MİLLETİMİZ ELİNDE SİGARA OLAN DİN GÖREVLİSİ GÖRMEK İSTEMİYOR

Vatandaşların elinde sigara bulunan bir din görevlisi görmek istemediğini, sigaranın nasıl tehlikeli bir şey olduğunu millete vaaz ve hutbelerle anlatmayı sürdüreceklerini belirten DİB Başkanı, "Milletimizi beş konuda korumamız gerekiyor. İnsanların aklını, nesli, canı, malı ve dini korumak. Şöyle bakıyorum, sigaranın cana, mala, nesle, akla ve dine zararı var çünkü bir bağımlılık meydana getiriyor. Din de bağımlılıklardan insanı uzaklaştırıyor. Zararlı olan bağımlılıklardan insanların uzak olması gerekiyor, din bunu emrediyor. Dolayısıyla bizim en önemli vazifelerimizden birisi de insana zarar veren şeylerden insanı korumak. Bu açıdan sigarayla mücadele konusunu bir vazife addediyoruz" ifadelerini klullandı.

SİGARAYA HARCANAN PARAYLA AÇ İNSANLAR DOYURULABİLİR, OKUL, HASTANE YAPILABİLİR.

ürkiye'de sigaraya ödenen paranın miktarının 30 milyar doları bulduğunu, bunun 150 milyar liraya denk geldiğini söyleyen DİB Başkanı, dünyada her 3.5 saniyede bir insanın açlıktan öldüğünü, sadece Türkiye'de sigaraya ödenen paranın yarısıyla açlıktan ölecek olan insanların hayata tutundurulabileceğini, sigara yerine binlerce okul ve hastane yapılabileceğini söyledi.
Ali Erbaş, "Binlerce aç ve açıkta olan mülteci insan, bulundukları konumdan kurtarılabiliyor ama maalesef sigara yüzünden ortaya çıkan hastalıkları tedavi etmek için de bir o kadar daha para harcanıyor. Dolayısıyla bu kararımızı, bu büyük felaketle mücadelenin bir başlangıcı olarak kabul ediyoruz." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA