Emekli ve Memur Maaş Zammı İçin Kritik Gün

Memur ve memur emeklilerinin 2019-2020 maaş zamları için kritik süreç bugün başlıyor. Hakem Kurulu 'nun ilk toplantısını bugün yapması bekleniyor.

Emekli ve Memur Maaş Zammı İçin Kritik Gün

Memur maaş zammında kritik süreç başlıyor.

2020  ve 2021 memur emekli maaş zamlarını belirlemek için başlayan toplu sözleşme görüşmeleri masada kaldı. Memur Sen ile hükümet zam konusunda anlaşamayınca zam oranını belirlemek hakem kuruluna kaldı.

MEMUR SEN NE İSTEMİŞTİ?

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada 2020-2021 Toplu Sözleşmesinde taban aylığa seyyanen 200 TL, ilk yıl %8+7, ikinci yıl %6+6 zam ve 1. yıl %3, 2. yıl %2 refah payı talep etmişti. 

HÜKÜMETİN TEKLİFLERİ NEYDİ?

Bu açıklama sonrası hükümetin teklifi geldi. İlk düşük teklifin ardından güncellenen yeni teklifte  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Zehra Zümrüt Selçuk, Kamuİşvereni Heyet Başkanı olarak 2020 yılı için %.4+%4 ve 2021 yılı için %3+%3 zam önerdiklerini söyledi.

MEMUR SEN KABUL ETMEDİ

Memur Sen Genel Başkanı bu teklifin kabul edilemez olduğunu söyledi ve masada anlaşmazlık çıktı. 

Toplu sözleşme görüimeleri masada çözüme kavuşmayınca hakem kuruluna kaldı. 

İLK TOPLANTI BUGÜN BEKLENİYOR

Memur Sen 23 Haziran günü hakem kuruluna başvuru yaptı ve sona erdi.  Yönetmelik hükümlerine göre hakem kurulunun 5 gün içinde kararı vermesi gerektiği bildirildi. Buna göre hakem heyeti memurların maaş zammını en geç 28 Ağustos 2019 günü açıklayacak. 

Hakem Kurulu 'nun memur ve memur emeklisi maaş zammını görüşmek için ilk toplantısını bugün yapması bekleniyor. Süreçten anbean haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN